ДБР викрило посадовця Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати в’язнів

Правоохоронці затримали керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. За версією слідства, він за грошову винагороду від підприємців змушував в’язнів «безкоштовно» працювати на деревообробному виробництві. Про це повідомило ДБР.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується шістьма областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції», – йдеться в повідомленні.

За даними ДБР, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

Львівська обласна прокуратура поінформувала, що підозрюваному інкримінують «одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з її вимаганням».

За даними слідства, службовець одержав від фізичної особи-підприємця 2040 євро хабаря. Чоловіка затримали одразу після одержання хабаря та вилучили кошти.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 2 млн грн застави. Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до вчинення злочину.

Романчук Микола

Recent Posts

Президент Ірану заявив, що «не схвалює» російську агресію проти України

Іран «ніколи не схвалював» російську агресію проти України. Про це заявив президент Ірану Масуд Пезешкіян, пише The Guardian.…

9 хв. ago

Заступницю прокурора Запорізької області викрито на хабарі в $40 тис.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура у співпраці з Генеральним прокурором викрили на одержанні…

11 хв. ago

Літаки РФ порушили повітряний простір: Японія застосувала особливі ракети

23 вересня військові літаки Росії щонайменше тричі порушили повітряний простір Японії. Як наслідок Японія вперше…

13 хв. ago

Овочі за ціною золота: як змінилися ціни на продукти за останній тиждень

В Україні за минулий тиждень подорожчали багато овочів, зокрема, морква та цибуля, що пояснюється поганою погодою…

30 хв. ago

У Канаді алмазний рудник почав виробляти 4,2 млн кВт чистої енергії: деталі

У Канаді гірничодобувна компанія Rio Tinto використовує сонячну електростанцію для вироблення чистої енергії на одному…

41 хв. ago

Стилістка розкритикувала чорний костюм в якому Олена Зеленська прибула в США (фото)

Перша леді України Олена Зеленська разом зі своїм чоловіком, Президентом України Володимиром Зеленським перебувають з…

49 хв. ago