ДБР викрило посадовця Мін’юсту, який за хабарі змушував працювати в’язнів

Правоохоронці затримали керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. За версією слідства, він за грошову винагороду від підприємців змушував в’язнів «безкоштовно» працювати на деревообробному виробництві. Про це повідомило ДБР.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується шістьма областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції», – йдеться в повідомленні.

За даними ДБР, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

Львівська обласна прокуратура поінформувала, що підозрюваному інкримінують «одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з її вимаганням».

За даними слідства, службовець одержав від фізичної особи-підприємця 2040 євро хабаря. Чоловіка затримали одразу після одержання хабаря та вилучили кошти.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 2 млн грн застави. Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до вчинення злочину.

Романчук Микола

Recent Posts

ТЦК отримали всевладдя: не показав документів штраф 25 тисяч – подробиці

Як стало відомо, що ТЦК можуть штрафувати українців на великі суми через те, що ті не показали…

6 хв. ago

Де живуть довгожителі: у якій країні кількість “столітників” встановила новий рекорд

Японія, яка є однією з найбільших економік світу, досягла нового рекорду: більше ніж 95 000…

16 хв. ago

США відмовились знімати обмеження для України на удари по Росії — ЗМІ

Президент США Джо Байден залишив в силі обмеження для України на удари вглиб Росії, водночас Британія веде…

19 хв. ago

У Голосіївському районі чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку

У Голосіївському районі у підземному переході чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку. Про це повідомляє пресслужба поліції. …

34 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: хто з чоловіків отримає їх у першу чергу

"Укрпоштою" було надіслано повістки для військовозобов'язаних. Першочергово папірці надсилатимуться тим, хто оновив дані в застосунку "Резерв+".…

36 хв. ago

Названо органи, які починають старіти в молодому віці

Швидкість старіння різних органів людини варіюється залежно від великої кількості факторів, таких як генетика, спосіб…

40 хв. ago