До Києва прибув прем’єр-міністр Індії Моді

Сьогодні, 23 серпня до Києва з візитом прибув  прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Відповідне відео опублікувала громадська діячка, вчена Олена Дерев’янко.

«Зустрічаємо Надендру Моді в Києві», – написала Дерев’янко. 

Після прибуття він привітав він привітав індійську діаспору в Україні, яка прибула його вітати.

Візит прем’єр-міністра Моді до Києва відбувся майже через шість тижнів після його гучної поїздки до Москви, яка викликала критику з боку США та деяких їхніх західних союзників. Офіційно метою візиту індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді до України є зміцнення економічних зв’язків, а також співпраця в оборонній, науковій та технологічній сферах. Однак експерти вважають, що Україна також намагається використати цей візит, щоб спонукати Індію зайняти більш нейтральну позицію щодо війни Росії проти України. 

Зазначимо, що це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України. Відповідно Моді вперше в Києві з початку повномасштабної російсько-української війни. Крім того, його прибуття до Києва збігається з Днем державного прапора України – у переддень Дня незалежності України.

До приїзду в Київ він провів переговори у Польщі. При тому, що попередній візит премʼєра Індії до Польщі відбувся 45 років тому. В Україні, за інформацією Bloomberg, візит керівника індійського уряду до Києва буде коротким. Мова йде всього про декілька годин через безпекову ситуацію.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що підтримує мир в Україні, а також повторив заклик до дипломатії для припинення війни.

Відповідну заяву прем’єр зробив під час своєї промови у Варшаві. Моді заявив, що «зараз не епоха війни». За його словами, Індія є «прихильницею постійного миру у цьому регіоні» і вірить у діалог і дипломатію для вирішення конфліктів.

Моді погодився «передавати повідомлення» між російським диктатором Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським, хоча й не відіграватиме ролі формального посередника.

Ольга Степанова

Recent Posts

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

4 хв. ago

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

14 хв. ago

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода

У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця…

24 хв. ago

ТОП-6 продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Вівсянка може чудово вирішити цю проблему, пише EatingWell. Крім неї, є ще кілька продуктів, які можуть стати…

35 хв. ago

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

50 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

1 годину ago