Що буде з мільйонами, які конфіскували у голови МСЕК Хмельницького

Активісти Центру протидії корупції розповіли, як вчинити з мільйонами доларів, знайдених під час обшуків у тепер уже екс-глави МСЕК Хмельницького Тетяни Крупи.

Про це повідомляється на сторінці центру у Facebook. Було запропоновано два способи: конфіскація через кримінальне провадження або конфіскація за процедурою ЦПК.

На думку антикорупціонерів, у першому випадку можна довести справу до суду та вироку, але потім ситуація може затягтися на кілька років і результат буде не зрозумілий.

У ЦПК наполягають другий варіант розвитку подій. Йдеться про більш спрощену процедуру конфіскації незаконних активів порівняно з вищезгаданим кримінальним провадженням.

Розслідувачі наводять як приклад конфіскацію активів на 3,6 млн гривень, які належать голові Васильківського суду Київської області Ковбелю. У нього вирішили конфіскувати частину вартості квартири площею 142 квадратні метри в столичному ЖК “Смарагдовий” — дана нерухомість була записана на тещу.

На думку Центру протидії корупції мільйони доларів, знайдених у Крупи, могли б піти на фінансування Сил оборони України.

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні скасували трудові пенсії: на що можуть розраховувати пенсіонери

В Україні термін «трудові пенсії» було офіційно скасовано. Ця зміна відбулася після запровадження нової пенсійної…

6 хв. ago

Позбавлення водійських прав і не тільки: що загрожує чоловіку, який ігнорує повістку

В Україні триває загальна мобілізація і всі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні…

11 хв. ago

У Польщі зафіксували масове зростання заяв українців на міжнародний захист

Українці активно просять міжнародний захист у Польщі. Про це пише Yavp.pl, посилаючись на інформацію Департаменту у справах іноземців.…

14 хв. ago

Дрони атакували підприємства в Тамбовській і Воронезькій областях РФ

Безпілотники атакували російське підприємство «Біохім» у Тамбовській області РФ і промислове підприємство у Воронезькій області…

22 хв. ago

Синоптики прогнозують теплий день у столиці: наскільки прогріється повітря

Сьогодні, 22 жовтня, погода у Києві та області очікується теплою. Стовпчики термометрів максимально піднімуться до +17 °С. Про…

26 хв. ago

Вчені відтворили моторошні звуки “перевертання” Північного та Південного полюсів Землі. Відео

Полюси Землі перевернулися 41 000 років тому в результаті незвичайної події, коли магнітне поле послабилося, що дозволило…

42 хв. ago