Після рішення ліквідувати МСЕК полетіли перші голови: кого саме звільнили

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вже звільнив керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Це було зроблено на виконання указу президента про ліквідацію МСЕК до кінця цього року.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Також, за його словами, було звільнено керівництво профільного департаменту міністерства, який відповідає за координацію діяльності МСЕК.

Шмигаль підкреслив, що також буде перевірка рішень щодо інвалідності, які були видані МСЕК. За словами прем’єра, особливо це стосується високопосадовців та посадовців.

“Всі перевірки будуть здійснені в термін не пізніше трьох місяців. Усі ці заходи мають бути реалізовані оперативно, щоб усунути ганьбу, яка відбувається в МСЕК”, — сказав він.

Варто зазначити, що Шмигаль не назвав прізвищ звільнених посадовців. Проте, згідно з даними Opendatabot, керівником ЦМСЕК є Марунич Володимир Васильович.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський після засідання РНБО по фактах численних порушень МСЕК та фальшивих інвалідностей для посадових осіб доручив ліквідувати цю систему. За його словами, відповідальність мають понести у центральних органах влади — по вертикалі контролю за МСЕК. Заява про кадрові рішення прозвучала від Зеленського на тлі відставки Генерального прокурора України Андрія Костіна.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

До армії візьмуть не всіх: кого не торкнеться мобілізація і ТЦК

В Україні не підлягають мобілізації військовозобов’язані громадяни, які мають ожиріння, цукровий діабет або інші захворювання…

46 секунд ago

В Україні від початку року викрали сотні авто: які машини крадуть найчастіше

Від початку 2024 року в Україні викрали 765 авто, що є найнижчим показником від початку великої…

10 хв. ago

“Поповнення у списку страшилищ”: у мережі висміяли новий пам’ятник Сталіну в Росії

Кумедний бюст радянського диктатора Йосипа Сталіна з'явився в Ставропольському краї РФ у станиці Галюгаєвській. Фото…

19 хв. ago

Емінем і Обама підтримали Гарріс на виборах

Американський репер Емінем та колишній президент США Барак Обама підтримали Камалу Гарріс на передвиборчому мітингу демократів. Артист…

27 хв. ago

7 найвпливовіших жінок, які змінили усе 20 сторіччя

У ХХ столітті жінки зіграли ключові ролі в політиці, науці, мистецтві та суспільному житті, залишивши…

38 хв. ago

Залишилися тільки взуття та гаманець. У Єллоустоуні чоловік упав у гаряче джерело

У національному парку Єллоустоун сталася трагедія: 23-річний чоловік загинув, впавши в одне з численних гарячих джерел. Незважаючи на попереджувальні знаки і…

45 хв. ago