Суд зменшив розмір застави для Коломойського, але відмовився випускати олігарха з СІЗО

У понеділок, 22 квітня, відбулось засідання Шевченківського районного суду Києва щодо подальшого запобіжного заходу Ігорю Коломойського, чий термін перебування під вартою завершився. Попри скарги на погіршення здоров’я, олігарха з СІЗО не випустили. Але розмір застави суддя зменшив.

Під час судового засідання адвокати Коломойського подали скаргу на погіршення стану його здоров’я і просили відпустити їхнього підзахисного на поруки або ж під особисте зобов’язання. Суддя у такому проханні відмовив.

Суд вирішив залишити Коломойського у СІЗО до 2 червня 2024 року. Йому зменшили заставу з 2,4 млрд грн до 1,96 млрд грн. 

Також суддя зобов’язав начальника Ізолятора тимчасового тримання СБУ зобов’язали забезпечити олігарху отримання належної медичної допомоги. А ще – гарантувати йому обстеження згідно зі скаргами на стан здоров’я.

Справа Коломойського

Ігор Коломойський перебуває у слідчому ізоляторі СБУ у справі про шахрайство та відмивання грошей, отриманих незаконним шляхом. Також заочно арештували бізнес-партнера Коломойського Михайла Кіпермана – йому висунули підозру в заволодінні електроенергією Укренерго. Ціна питання – понад 716 млн грн та легалізація коштів компанії. Кіперман зараз проживає у швейцарській Женеві, у жовтні 2023 року чоловіка помітили біля елітного готелю.

Коломойського затримали після обшуків у вересні 2023 року. Його звинувачують у привласненні 9,2 мільярда гривень з ПриватБанку, підробці документів для переказу коштів, а також у заволодінні чужим майном великого масштабу, організації злочинної групи, та розпорядженні майном, отриманим злочинним шляхом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

12 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

21 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

28 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

33 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

39 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

50 хв. ago