Пенсія більше мільйона: українці шоковані виплатами молодим прокурорам – рейтинг

В останні дні в Україні спалахнув скандал, пов’язаний з високими пенсіями, які отримують співробітники обласних прокуратур. Тема стала особливо гострою після публікації даних про розміри пенсійних виплат керівникам та заступникам обласних прокуратур у різних регіонах країни.

Докладніше про те, що названо українських прокурорів з найбільшими пенсіями, інформує Стіна.

За даними журналістів, було складено рейтинг прокурорів із найбільш значними пенсійними виплатами. Розглянемо деяких із цих осіб докладніше.

На першому місці рейтингу опинився Станіслав Муратов, заступник керівника Харківської обласної прокуратури. Йому лише 43 роки, проте за 2023 рік він уже встиг отримати пенсію у розмірі 1152155 гривень. Муратов вперше вказав на пенсію у своїй декларації за 2020 рік, що викликало громадський резонанс.

Другий рядок рейтингу займає Андрій Кравченко, також заступник керівника прокуратури Харківської області. Йому 39 років, і за минулий рік він задекларував пенсію у розмірі 1015225 гривень. Як і Муратов, він уперше повідомив про отримання пенсії у 2021 році, що знову порушує питання про те, як молоді чиновники можуть отримувати такі значні суми.

На третьому місці опинився Олександр Фільчаков, керівник Харківської обласної прокуратури. Йому 45 років і за 2023 рік він задекларував 823 071 гривню пенсії. Фільчаков почав отримувати пенсійні виплати в 2020 році, і хоча його пенсійний дохід дещо поступається першим двом учасникам рейтингу, він все одно залишається значно вищим за середні виплати по країні.

Четверте місце посідає Катерина Шевцова , керівник прокуратури Черкаської області. У віці 42 років за 2023 рік вона отримала 785435 гривень пенсії. Вперше вона вказала ці виплати у своїй декларації у 2020 році, що стало приводом для обговорень у суспільстві.

Серед інших учасників рейтингу варто відзначити Володимира Лимаря, першого заступника керівника прокуратури Харківської області. Йому 47 років, і у декларації за 2023 рік він вказав пенсію у розмірі 714 749 гривень. Лимар почав отримувати пенсійні виплати у 2019 році, що підтверджує тенденцію до раннього отримання пенсій серед високопосадовців прокуратури.

Владислав Грюк, заступник керівника прокуратури Чернігівської області, також потрапив до цього списку. Точної інформації про його вік немає, проте відомо, що він працює у прокуратурі з 2000 року. За 2023 рік Грюк задекларував пенсію у розмірі 526 160 гривень, що робить його одним із лідерів за розміром пенсійних виплат у своєму регіоні.

Олександр Сузий, заступник керівника Харківської обласної прокуратури, також увійшов до рейтингу. У віці 41 року він одержав пенсію у розмірі 439 576 гривень за 2023 рік. Початок його пенсійних виплат зафіксовано у 2021 році.

Не обійшовся рейтинг без Сергія Спільника, керівника прокуратури Запорізької області. У свої 47 років він задекларував пенсію 433 713 гривень за минулий рік. Спильник почав отримувати пенсійні виплати ще 2017 року, коли йому було лише 40 років.

Завершує список Андрій Рудницький, керівник Рівненської обласної прокуратури, який у 2023 році задекларував 424 671 гривню пенсії. Рудницький вказав свої пенсійні виплати ще 2017 року.

На останньому місці рейтингу опинився Ігор Сидоренко, заступник керівника Сумської обласної прокуратури. Йому 46 років і за 2023 рік він отримав пенсію у розмірі 406 224 гривень. Це перша пенсія, яку він зазначив у своїй декларації.

Відкриття інформації про високі пенсії працівників прокуратури викликало хвилю громадського невдоволення. Українці запитують себе: чому такі молоді співробітники державних структур отримують такі значні суми?

Ця ситуація наголошує на необхідності перегляду пенсійних систем та механізмів розрахунку виплат для держслужбовців.

Романчук Микола

Recent Posts

«На розграбування». Путін віддав металургійний комбінат у Маріуполі кадирівцям – WSJ

Москва збагачує дружнього до Кремля Рамзана Кадирова, дозволяючи йому грабувати Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча,…

30 хв. ago

Роботодавці в Україні “полюють” за чоловіками, старшими 60 років, – демограф

Війна в Україні вкрай негативно вплинула на економіку, а мобілізація змінила ринок праці та змусила роботодавців змінити…

32 хв. ago

Головна проблема ЗСУ зараз не в дефіциті зброї, а в нестачі людей – El Pais

Головна проблема ЗСУ зараз полягає не в дефіциті зброї, а в нестачі людей. Про це…

34 хв. ago

У Bloomberg пояснили, чому Захід шукає спосіб припинити підтримку України

Розділений Захід шукає спосіб припинити підтримку опору українців вторгненню російського диктатора Володимира Путіна. Про це пише колумніст Bloomberg…

36 хв. ago

Як зігрітися у квартирі без опалення: прості поради, які дійсно працюють

Коли централізоване опалення ще не увімкнули, залишатися в теплі стає викликом. Однак, є кілька ефективних…

38 хв. ago

Тарифи на газ і світло злетять: українцям назвали точну дату підвищення

Українців чекають неприємні новини: тарифи на газ та електроенергію планують підвищити вже найближчим часом. У…

46 хв. ago