Правоохоронці викрили масштабну схему продажу наркотиків та зброї: затримано 116 осіб

В Україні викрито масштабний канал збуту зброї та наркотиків. У рамках справи підозри отримали 116 осіб. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

У результаті розслідування оголошено підозру 49 особам за незаконне зберігання і збут зброї по всій Україні, а також за привласнення зброї (ст. 263, ст. 410 КК України). Ще 67 людей підозрюють у незаконному обігу наркотичних речовин (ст. 307, ст. 309, ст. 255 КК України).

Правоохоронці провели понад 129 обшуків, під час яких вилучили значну кількість зброї та боєприпасів: 12 мінометів і протитанкових мін, 187 гранатометів, понад 85 автоматів, 20 одиниць саморобної вогнепальної зброї та інше. Загалом було знайдено майже 38 тисяч набоїв та 15 кг пороху.

Крім того, в декількох регіонах відбулося ще 69 обшуків, у результаті яких виявлено психотропні речовини на суму понад 15,5 млн грн, серед яких 15 кг амфетаміну, понад 7 тисяч таблеток MDMA та канабіс. Також вилучено готівку, мобільні телефони, банківські карти та інші предмети.

Підозрювані використовували Telegram для збуту наркотиків через методи «закладок» і поштову доставку, зокрема в прифронтових зонах. В одному з обшуків було виявлено лабораторію для виготовлення наркотиків. 11 підозрюваним інкримінують участь у злочинній організації. Триває процес обрання запобіжних заходів для підозрюваних.

Коломієць Надія

Recent Posts

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

У Міністерстві освіти України розглядають ініціативу скоротити максимальний термін відсутності дитини в школі без поважної…

3 хв. ago

Нові правила перевірки документів та видачі повісток: які зміни готують українцям

В Україні готують зміни до законодавства стосовно перевірки військово-облікових документів та отримання повісток. Омбудсман Дмитро Лубінець опублікував інфографіку,…

18 хв. ago

Водіїв попередили: вікові обмеження можуть залишити вас без авто

Українські водії старшого віку можуть зіткнутися з новими правилами керування транспортними засобами. У Верховній Раді…

27 хв. ago

Жінка продала старий диван за $500, а потім дізналася, що він коштував у 40 разів дорожче (фото)

Жюль Шрайнер із Карпентерсвілля, штат Іллінойс, США, спершу була впевнена, що знайшла золоту жилу, продавши…

33 хв. ago

У Києві погіршилася якість повітря: у яких районах нема чим дихати

У суботу, 21 вересня, Київ накрив густий дим та неприємний запах. У столиці зафіксовано тимчасове погіршення…

39 хв. ago

Нацбанк ускладнить життя: нові правила арешту коштів

Нацбанк України вирішив змінити правила безготівкових розрахунків, щоб зробити арешт грошей на банківських рахунках прозорішим…

46 хв. ago