Путін скерував на Курщину строковиків з усієї РФ

Російський диктатор Володимир Путін почав скеровувати в Курську область РФ строковиків з усієї країни. І це попри обіцянки, що вони не братимуть участь у бойових діях. Це викликало шок серед російського населення.

Також Росія перекинула кілька батальйонів із Харківської, Луганської та Запорізької областей України на Курщину, повідомила 19 серпня Financial Times.

“Спочатку строковиків скеровували лише з кількох регіонів, але тепер їх мобілізують з усієї Російської Федерації. Люди нажахані через цю несподівану зміну”, – розповів представник громадської організації Іван Чувалієв.

Старша наукова співробітниця Фонду Карнегі Дара Массікот зазначила, що раніше в районі Курська розташовувалися прикордонні війська ФСБ, бійці чеченського загону “Ахмат” та місцеві сухопутні частини. Тепер до них долучилися строковики.

“Москва перекинула кілька батальйонів з окупованих Харківської, Луганської та Запорізької областей України в Курську область, практично не торкаючись своїх сил у Донецькій області. Попри сповільнення темпів українського контрнаступу минулого тижня, ЗСУ продовжують просуватися на кілька кілометрів углиб території РФ”, – пише видання.

ЗСУ зруйнували головний міст через річку Сейм і атакували інші важливі мости в Курській області, що значно ускладнює російським військам захист регіону.

“Кількість російських строковиків, які є чи не єдиним значним резервом, доступним Кремлю, становить близько 300 тис. осіб”, – цитує Financial Times старшого наукового співробітника Центру аналізу європейської політики Павла Лузіна.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

1 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

15 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

25 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

36 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

49 хв. ago

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З травня 2024 року в Україні введено нові правила мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки зобов'язані пред'являти військово-обліковий…

53 хв. ago