“Може, ви просто перестанете красти”: політолог про заяви влади, що все навколо

Політолог Віктор Бобиренко заявив, що будь-які розмови про корупцію в Україні починають прирівнюватись до російських інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). За його словами, такі заяви влади часто відбуваються в моменти відсутності реакції на розкрадання під час воєнного стану.

Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо” поділився своїми думками щодо постійних заяв влади про російське ІПСО.

“У нас якщо ми говоримо про корупцію у владі, то відразу це прирівнюють до російського ІПСО. А може ви просто перестанете красти й перестанете жити на відкати?!”, — говорить Бобиренко.

Політолог розповів про приклад можливої корупції під час будівництва фортифікацій. За його словами, особи, які займаються створенням захисних споруд офіційно не працевлаштовані, однак зарплати отримують навіть у дні, коли не працюють.

“Спілкувався з хлопцями, які займаються цим будівництвом. Їм платять готівкою по 1000 грн кожного дня, навіть коли роботи не ведуться. Наголошую, готівкою, і вони не офіційно працевлаштовані. Хіба це не корупція”, — повідомив Бобиренко.

Віктор Бобиренко заявив про необхідність говорити про будь-які прояви корупції в Україні, адже це викриває людей, які намагаються отримати вигоду під час війни проти Росії.

“Тобто, наживатись під час війни є нормальним, а говорити про це — зрада. Про це потрібно говорити. Говорити про те, що Офіс президента вже давно не сповідує демократичні цінності. Вони вже діють, як режим Орбана в Угорщині”, — сказав політолог.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні повернуть планові перевірки бізнесу, але не для всіх: кому варто готуватися

Уряд уперше від початку повномасштабної агресії РФ скасував мораторій на перевірки деяких підприємств нехарчової продукції. Це стосуватиметься…

9 хв. ago

Мобілізація в Україні: Комітет Ради підтримав заборону на призов обмежено придатних до 25 роківв

Комітет з питань нацбезпеки та оборони Верховної Ради 16 вересня розглянув законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних…

20 хв. ago

ФОПам не сподобається: у Раді хочуть скасувати важливе для підприємців положення

У 2025 році фізичні особи-підприємці (ФОП) будуть знову зобов’язані сплачувати Єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Нагадаємо,…

35 хв. ago

Ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому голові Дніпропетровської обласної адміністрації Валентину Резніченку у вигляді застави…

47 хв. ago

Путіну тут не місце. Як Ердоган вкотре показав РФ, хто головний

Президента Туреччини важко назвати союзником України, зазначає журналіст Орест Сохар. Але водночас звертає увагу на…

55 хв. ago

Через аномальний паводок у двох польських містах прорвало дамби: людей евакуюють

Шторм "Борис", який пройшов у країнах центральної та східної Європи, спричинив сильні зливи та повені. Величезних…

1 годину ago