Хтось донатить, а хтось на Maserati: українці під час війни купують люксові авто у шокуючих кількостях

Продажі спорткарів та суперкарів в Україні перевищили показники довоєнного 2021 року. Особливо врожайним став саме 2024 рік. Багаті українці придбали до вересня пів сотні дуже дорогих автівок.

Про це 18 вересня пише Економична правда. Видання підкреслює, що масовий сегмент авторинку все ще приблизно у два рази відстає від показників 2021 року. Однак це не стосується дорогих моделей.

ЕП раніше розповідала, що люкс-продажі досягнули показників трирічної давнини. Не відстає, якщо не перевершує їх, попит українських мільйонерів і на найбільш розкішні супер- і спорткари.

Загалом рівень першої реєстрації таких автомобілів у 2024 році навіть вищий, ніж у відповідні періоди 2021 року, свідчать проаналізовані ЕП дані. Зокрема, у другому кварталі 2024 року на облік у сервісних центрах МВС поставлено три десятки таких автомобілів, а з початку року – пів сотні.

Серед них найбільше, сім машин, – це Maserati Ghibli (орієнтовна вартість 215 тис дол). На другому місці з п’ятьма автомобілями Bentley Continental GT (220 тис дол).

Найдорожчими серед усіх стали Rolls-Royce Spectre 2024 року випуску (440 тис дол). Одразу три такі авто, які є першими повністю електричними машинами від Rolls-Royce, отримали київські номери.

Цей автопарк, за підрахунками ЕП, лише цьогоріч міг коштувати 12 млн дол, а з лютого 2022 року – 39 млн дол, якщо рахувати за цінами автосалонів.

Проте дедалі більше супер- і спорткарів проходять в Україні першу реєстрацію як уживані, тож їх вартість може бути меншою на 20-40%. Якщо до 2022 року на кожні дві нові машини припадала лише одна вживана, то у 2023-2024 роках ця піраміда перевернулася: з 50 зареєстрованих у 2024 році нові лише 16.

Деякі приклади дорогих автопарків: блогери, депутати та навіть поліцейський

Одна з найбільших колекцій дорогих автомобілів в блогера та бізнесмена Олександра Слобоженко, який збагатився на інтернет-арбітражі. Він хизувався в соцмережах придбанням під час великої війни McLaren 720S Spider, який коштує близько 300 тис дол. Загалом, в його автопарку майже два десятки дуже дорогих автомобілів. Нещодавно Слобоженко отримав підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Після цього ЗМІ писали, що він виїхав з України і (звісно ж) катається там на Ferrari.

І нарешті поліцейський начальник. До мільйонерських 200 тисяч доларів за машину його родина не дотягнула. Але, згідно з розслідуванням Bihus.info про голову Нацполіції Івана Вигівського, його сімʼя придбала Audi SQ5, а теща – нову Audi SQ8. Такі автівки коштують від 100 тисяч доларів, однак теща Вигівського вже багато років не отримує зарплатні та не займається бізнесом.

Романчук Микола

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

33 секунди ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

3 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

20 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

27 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

32 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

37 хв. ago