Замах на Фаріон: з’явилися перші подробиці з лікарні

У п’ятницю, 19 липня, у Львові сталася стрілянина. Жертвою злочину могла стати Ірина Фаріон.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. “Повідомляють, що на вулиці Масарика підстрелили жінку. За інформацією, це мовознавиця Ірина Фаріон. Жінка жива, стан дуже поганий”, – написав він.

Згодом депутат повідомив, що Фаріон перебуває у важкому стані. “Стрільця бачили сусіди, він був у рукавичках. Зброя була без глушника”, – додав Зінкевич.

Оновлено о 20:25: Поліція Львівської області проводить спецоперацію для затримання зловмисника, який стріляв у громадську діячку. Вони підтвердили, що це сталося на вулиці Масарика. У повідомленні зазначається, що їм повідомили про напад на 60-річну перехожу о 19:30.

“Її було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови. У Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини”, – додали правоохоронці.

Оновлено о 20:15: Журналістка Марта Оліярник пише, що Фаріон забрала карета швидкої медичної допомоги. За її даними, жінці вистрілили у скроню.

ZAXID.NET з посиланням на джерела пише, що Фаріон привезли до лікарні близько 20:00, у неї вогнепальне поранененя в голову. “На момент поступлення її стан був вкрай важкий. Пацієнтці надається невідкладна допомога”, – йдеться у повідомленні.

фото ZAHIDWTF 24/7

Скандали навколо Ірини Фаріон

Колишня народна депутатка відома своїми сканадальними заявами. Восени вона сказала, не може назвати українцями військових, які не спілкуються українською. Також вона закликала Володимира Зеленського покарати Максима Жоріна та Богдана Кротевича за їхні заяви щодо неї.

Після цього студенти “Львівської політехніки” вийшли на протести, щоб домогтися звільнення Фаріон. Вона почала публікувати повідомлення від людей, які висловлювали їй підтримку. Серед них був хлопець, який перебуває в окупованому Криму. Згодом його затримали російські силовики.

Після цього Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо її висловлювань і публікацій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

7 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

16 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

25 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

34 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

47 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

54 хв. ago