Незаконний видобуток мінеральної води: ДБР арештувало свердловини на мільйони гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило масштабну схему незаконного видобутку мінеральної води на сотні мільйонів гривень. За інформацією правоохоронців, у злочинній діяльності брали участь профспілкові об’єднання та низка приватних компаній, які реалізовували мінеральну воду з державних свердловин, обходячи законодавство.

Масштабні обшуки та вилучення документів

Під час досудового розслідування ДБР провело серію обшуків, під час яких вилучили фінансові документи, що підтверджують численні порушення. Слідчі з’ясували, що менеджери профспілок разом із керівниками санаторіїв організували незаконний видобуток мінеральної води, використовуючи державні свердловини.

Як працювала схема

Слідство встановило, що посадовці профспілок у змові з керівництвом санаторіїв дозволяли приватним компаніям нелегально видобувати мінеральну воду з державних джерел. Підприємства, підконтрольні цим особам, купували воду за заниженими цінами, а потім продавали її на комерційній основі, завдаючи державі значних збитків.

Відповідно до чинного законодавства, все майно, яке належало колишнім загальносоюзним громадським організаціям СРСР, включаючи свердловини, є державною власністю. Однак злочинна група використовувала ці об’єкти у своїх комерційних інтересах, ігноруючи закон.

Кримінальні звинувачення та наслідки

Досудове розслідування триває за кількома статтями Кримінального кодексу України, серед яких привласнення майна, зловживання службовим становищем, незаконний видобуток корисних копалин і створення злочинної організації. Максимальне покарання за такі дії може становити до 12 років ув’язнення.

Наразі ДБР готує нові обшуки та вилучення майна, пов’язаного з незаконною діяльністю, а також встановлює повний список осіб, причетних до цієї схеми.

Романчук Микола

Recent Posts

На Марсі вчені знайшли «висушену людську голову»: подробиці знахідки (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла.…

8 хв. ago

Перший сніг: в Укргідрометцентрі розповіли, коли його можуть побачити українці

В перших числах листопада може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Про це…

9 хв. ago

Новий скандал: у курятині для ЗСУ знайшли медичне приладдя

У закупленій для постачання українській армії замороженій курятині виявили медичну голку, яка знаходилася в захисному…

15 хв. ago

Школярів за розмови російською на перервах очікують штрафи до 1700 грн

В Україні з’явився новий скандальний законопроєкт, що забороняє використання російської мови у школах навіть під…

17 хв. ago

Трамп завищував ціни у своєму готелі: Секретна служба платила у три рази більше

Новий скандал навколо Дональда Трампа: його готель у Вашингтоні, під час президентства, нібито завищував ціни…

23 хв. ago

На ВЛК з адвокатом: військовозобов’язані цілої області “застопорили” конвеєр ТЦК

У Волинській області проходження військово-лікарських комісій перетворилося на справжню юридичну битву. Військовозобов'язані приходять на ВЛК…

40 хв. ago