Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з’ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України мають інвалідність і отримують чималі суми пенсійних виплат. Серед них виявилися представники вищого керівництва, які, незважаючи на свою офіційну зайнятість, отримують значні компенсації від держави.

Хто з обласних прокурорів отримують пенсійні виплати:

  • Шевцова Катерина Володимирівна – 42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури. Згідно з декларацією за 2023 рік вона отримала 785 тис. грн виплат від Пенсійного фонду. Тобто близько 60 тис. на місяць.

Катерина Шевцова очолює Черкаську обласну прокуратуру

  • Рудницький Андрій Миколайович – 51-річний керівник Рівненської обласної прокуратури. Декларація свідчить, що за минулий рік отримав 1 млн 800 тис. заробітної плати. Також Рудницькому нарахували 424 тис. пенсійних виплат за рік. Їх він отримує щонайменше з 2017 року.

Андрій Рудницький очолює Рівненську обласну прокуратуру

  • Фільчаков Олександр Васильович – 45-річний керівник Харківської обласної прокуратури. За минулий рік він отримав 1 млн 800 тис. грн зарплати та 800 тис. грн пенсійних виплат.

Олександр Фільчаков очолює Харківську обласну прокуратуру

  • Фальченко Денис Вікторович – 42-річний перший заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури, наразі тимчасово очолює її. За минулий рік він отримав 1 млн 500 тис. грн зарплати та 393 тис. грн пенсійних виплат.

Денис Фальченко очолює Миколаївську обласну прокуратуру

Також журналісти з’ясували, що не лише в обласних прокуратурах керівництво отримує такі виплати, а й високопосадовці Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Хто з посадовців Пенсійного фонду України в Черкаській області отримують пенсійні виплати:

  • Супряга Олександр Петрович – 41-річний начальник головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. За минулий рік він отримав 85 тис. грн виплат.
  • Зінник Світлана Миколаївна – 58-річна перша заступниці начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Посадовиця отримала за 2023 рік 250 тис. грн пенсійних виплат.
  • Таран Віталій Юрійович – 40-річний заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Йому нарахували 70 тис. грн пенсійних виплат за минулий рік.

Керівництво головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області

  • Хилик Тетяна Петрівна – 52-річна заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Вона отримала 73 тис. грн виплат.
  • Семиз Микола Іванович – 57-річний заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Йому нарахували 62 тис. грн пенсійних виплат.

Нагадаємо, журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Однак, Олійник заперечив звинувачення. Він заявив, що має  проблеми зі здоров’ям, бо ще у  2005 році отримав травму на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження. 

Також генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Згодом стало відомо, що наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням. У Генпрокуратурі зазначили, що проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває.

Романчук Микола

Recent Posts

Майже всю Україну скують морози: чи буде ще тепло

На 19 жовтня синоптики прогнозують похолодання, яке торкнеться майже всієї України. Укргідрометцентр попереджає про заморозки…

9 хв. ago

Тепер картку не поповнити: за будь-яке надходження здеруть податок

Схоже, що прості фінансові операції для українців стають усе складнішими. Після серії обмежень на перекази…

15 хв. ago

Масштабний блекаут на Кубі: мільйони залишилися без електрики

На Кубі знову темрява. Через масштабний блекаут, спричинений виходом з ладу однієї з найбільших електростанцій…

31 хв. ago

У Китаї «міста-примари» з особняками для багатіїв перетворилися на пасовища для корів

Уявіть собі розкішні вілли, побудовані для супербагатих, але натомість наповнені... козами. Це реальність одного з…

35 хв. ago

Домашні хачапурі по-аджарськи: рецепт найсмачнішої грузинської закуски

Грузинська кухня вже давно підкорила смакові рецептори гурманів по всьому світу, а хачапурі по-аджарськи, з…

50 хв. ago

Дрони з ШІ, виготовлення яких коштувало США $1200, українці роблять у 20 разів дешевше, – FT

Україна, яка сьогодні стоїть на передовій боротьби за свободу, вміє не тільки захищатися, а й…

57 хв. ago