“Укрпошта” отримала перші 6000 повісток в електронному вигляді: як обирають адресатів

В Україні вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, в межах якого на сервери “Укрпошти” надійшло 6000 повісток з електронними підписами начальників Територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про це розповіли представники командування Сухопутних військ Збройних сил України порталу Ukrainian Military Pages.

Повідомляється, що в місцевих ТЦК не обирали, на кого саме формувати повістки. Натомість повістки були згенеровані реєстром військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників ТЦК. Про це свідчить спеціальний QR-код.

Згенеровані повістки були роздруковані “Укрпоштою” і вже розсилаються за домашніми адресами військовозобов’язаних рекомендованими поштовими відправленнями. Перевірити дійсність повісток, сформованих за допомогою реєстру та вручених через “Укрпошту”, можна, зчитавши QR-код за допомогою смартфону з додатком “Резерв+”.

У виданні також підкреслили, що на явку в ТЦК за повісткою у військовозобов’язаних є 14 днів. В іншому разі передбачено адміністративну відповідальність. Поліція доставлятиме порушників до ТЦК на підставі відповідних звернень у порядку, визначеному статтями 259, 261 і 262 КУпАП. У разі неможливості доставити порушників до ТЦК, їх через суд позбавлятимуть права керування транспортом до виконання або відкликання вимог ТЦК.

Також повідомляється, що така повістка вважається врученою в разі:

  • отримання поштового відправлення особою;
  • відмови отримати поштове відправлення;
  • відсутності особи за адресою місця проживання, повідомленою цією особою ТЦК при уточненні своїх облікових даних;
  • відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншу адресу місця проживання.
Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

55 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago