Справа Гринкевичів: суд скасував арешт частини майна підозрюваних

Суд скасував арешт частини майна, яке фігурує у справі щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у постачання неякісного одягу для військових. Про це стало відомо з ухвали Шевченківського районного суду міста Києва.

22 січня Печерський райсуд столиці арештував майно “ВТ Девелопмент” у рамках досудового розслідування щодо контрактів Міноборони з ТОВ “Трейд лайнс рітейл” (власник Роман Гринкевич) і ТОВ “БК Сітіград” (власник Володимир Вдов’як). Власником “ВТ Девелопмент” є львів’янин Максим Станкевич. Утім, влітку 2023 року бенефіціаром компанії була дружина Ігоря Гринкевича Світлана, пише видання NGL.media.

Зокрема під арештом були:

  • будівля площею 3119,6 кв.м на вул. Героїв УПА, 72 у Львові;
  • нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Апостола Д., 14 площею 1758,3 кв.м;
  • земельна ділянка площею 0,1538 га.

Під час слухання справи у суді, адвокат “ВТ Девелопмент” заявив, що ця компанія не пов’язана з договорами, які укладали компанії Гринкевича. Зрештою суд встановив, що слідчі не надали доказів протиправної діяльності “ВТ Девелопмент”, а майно було придбане задовго до укладення договорів. В результаті судом було вирішено, що подальше збереження арешту майна “не виправдовується потребами досудового розслідування” і скасував його.

Ухвала Шевченківського районного суду Фото: скриншот

Справа Гринкевичів: що відомо

Львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його сина Романа підозрюють у створенні та участі у злочинній організації, а також шахрайстві у справі про постачання одягу для ЗСУ. Їхні дії завдали державі збитків на понад 934 мільйони гривень.

Гринкевича-старшого також підозрюють у спробі дати хабар працівнику ДБР у розмірі 500 тис. доларів. Ця сума мала посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних Гринкевичу компаній в ході розслідування щодо розкрадань на закупівлях Міноборони.

Ігоря Гринкевича правоохоронці затримали 29 грудня, його сина Романа — 22 січня. Чоловіка знайшли в Одесі, він намагався втекти за кордон.

12 лютого ДБР повідомило про арешт нерухомості і транспорту членів родини Гринкевичів – дружини, сина та тещі, двох співучасників бізнесмена та підконтрольних їм товариств.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині невідомі обстріляли штаб-квартиру партії Шольца

За кілька тижнів до земельних виборів у Саксонії невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії (СДПН) у…

4 хв. ago

Кличко вирішив віддати під забудову торговельними центрами заповідну зону Голосієва

Сьогодні, 4 липня, депутати Київради продовжили дію договорів оренди трьох ділянок у Голосіївському районі. Таке…

5 хв. ago

В Раді продовжують рахувати, скільки ще зможуть силою відправити на війну немотивованих чоловіків

Військовозобов'язані громадяни, які перебувають в Україні, починають працювати "в тіні", щоб не потрапити під мобілізацію. При…

11 хв. ago

Як прожити довше. Учені назвали 4 головні секрети довголіття

Дослідження, проведене під керівництвом Університету Джонса Гопкінса за участю 6200 чоловіків і жінок упродовж восьми…

20 хв. ago

Путін назвав талібів союзниками у боротьбі з тероризмом (відео)

Керівництво Афганістану є союзником Росії в боротьбі з тероризмом. Про це сьогодні, 4 липня, заявив…

1 годину ago

Йшли впритул до ворога: 3 ОШБр могла просунутись вперед на кілометри

Бійці Третьої штурмової бригади ЗСУ штурмували окопи ЗС РФ на кордоні Харківської та Луганської областей. На відео…

2 години ago