Звільнення прокурора Хмельниччини: Олійник залишив посаду після корупційного скандалу

Прокурора Хмельницької області Олексія Олійника звільнено з посади за власним бажанням. Це рішення відбулося на фоні скандальних розслідувань, що обговорюють у ЗМІ, зокрема пов’язаних із корупційною діяльністю у медико-соціальній експертизі. Прес-центр Офісу генерального прокурора підтвердив інформацію про відставку, наголосивши, що Олійник пішов сам.

Нещодавно журналіст і головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов оприлюднив матеріали, які викликали значний резонанс. На своїй сторінці у Facebook він згадав про Олійника, який, за його словами, отримав інвалідність 2-ї групи через голову обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу. Бутусов стверджує, що Олійник та ще 48 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури скористалися цим механізмом, щоб здобути пенсії та пільги, обминаючи закон.

Згідно з інформацією Бутусова, Олійник нібито отримав травму на робочому місці ще у 2005 році під час вивчення матеріалів кримінальної справи. Сам Олійник підтвердив цей факт, проте доказів, які могли б підтвердити його слова, не було представлено. У 2017 році, за словами журналіста, головний лікар медико-соціальної експертизи Крупа оформлює йому інвалідність 2-ї групи довічно. Разом із дружиною Олійник почав отримувати пенсію, посилаючись на цей статус.

Колишній прокурор заперечує звинувачення і наголошує, що інвалідність була отримана у рамках чинного законодавства. Він заявив, що не порушував жодних норм і отримав пенсію на законних підставах. Однак такі слова викликали значні сумніви серед громадськості та журналістів.

Справа Олійника привернула увагу до ширшої проблеми зловживань у системі медико-соціальної експертизи в Україні. Бутусов стверджує, що у Хмельницькій обласній прокуратурі такі випадки непоодинокі і мають системний характер. Під керівництвом Тетяни Крупи, яка наразі також перебуває під слідством, багатьом прокурорам було оформлено інвалідність та надано пільги, які вони, ймовірно, отримали незаконним шляхом.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Спікер Держдуми РФ заявив, що СРСР розвалився через фільм: що це за стрічка

В'ячеслав Володін, спікер Держдуми Росії, здивував черговою абсурдною заявою, звинувативши у розпаді Радянського Союзу фільм…

5 хв. ago

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

12 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

21 хв. ago

Мобілізація без повісток і ТЦК: як тепер можуть призивати до ЗСУ

В Україні запроваджено новий механізм мобілізації, що дозволяє військовим частинам набирати добровольців та резервістів безпосередньо,…

30 хв. ago

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

Російські війська посилюють тиск на Селидове, намагаючись оточити місто. Офіцер Збройних сил України Микола Мельник…

42 хв. ago

Родина голови Держгеонадр Опімаха орендує квартиру в Іспанії на третьому році війни

Керівник Державної служби геології та надр України Роман Опімах у своїй декларації за 2023 рік…

49 хв. ago