НАБУ повідомило про підозру екскерівнику «Центру обслуговування підрозділів МВС»

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру у заволодінні понад 16 млн грн. колишньому керівнику Державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» та ще двом особам. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 червня 2024 року за процесуальним керівництвом прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні у 2020 році понад 16 млн гривень колишньому керівнику Державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» МВС України та ще двом особам», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що у 2020 році керівник установи вступив у змову із власниками компаній для заволодіння державними коштами під виглядом виконання договорів на постачання комп’ютерного обладнання. 

«Для реалізації схеми приватна компанія придбала обладнання в офіційного дилера на території України та перепродала його державній установі вже втричі дорожче. Для прикриття своєї діяльності створювалася видимість наявності конкурсних процедур шляхом залучення до будь-якої переговорної процедури пов’язаних юридичних осіб», – зазначається у повідомленні. 

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

ВАКС вже обрав запобіжний захід директору підприємства у вигляді підтримання вартості з альтернативним внесенням 3 млн гривень застави. За даними джерел підозру отримав Олександр Могила, який очолював держустанову у 2020 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

4 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

4 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

4 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

4 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

4 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

4 години ago