НАБУ повідомило про підозру екскерівнику «Центру обслуговування підрозділів МВС»

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру у заволодінні понад 16 млн грн. колишньому керівнику Державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» та ще двом особам. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 червня 2024 року за процесуальним керівництвом прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні у 2020 році понад 16 млн гривень колишньому керівнику Державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» МВС України та ще двом особам», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що у 2020 році керівник установи вступив у змову із власниками компаній для заволодіння державними коштами під виглядом виконання договорів на постачання комп’ютерного обладнання. 

«Для реалізації схеми приватна компанія придбала обладнання в офіційного дилера на території України та перепродала його державній установі вже втричі дорожче. Для прикриття своєї діяльності створювалася видимість наявності конкурсних процедур шляхом залучення до будь-якої переговорної процедури пов’язаних юридичних осіб», – зазначається у повідомленні. 

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

ВАКС вже обрав запобіжний захід директору підприємства у вигляді підтримання вартості з альтернативним внесенням 3 млн гривень застави. За даними джерел підозру отримав Олександр Могила, який очолював держустанову у 2020 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

4 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

4 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

4 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

5 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

7 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

7 години ago