Закон не для всіх? На Закарпатті депутат райради уник тюрми за смертельну ДТП

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав депутата Тячівської райради Івана Токара винним у вчиненні важкої ДТП, унаслідок якої травмувалась неповнолітня. Він уклав угоду про визнання винуватості з прокурором та уник тюремного ув’язнення, суд замінив його на іспитовий термін.

Про це пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, депутат Тячівської райради Іван Токар ввечері 27 вересня 2022 року керував автомобілем Audi A6 та у смт Середнє, що неподалік Ужгорода. Водій перевищив швидкість, відволікся від дороги, з’їхав з дороги, унаслідок чого авто перекинулось.

Медики повідомляли, що через цю ДТП було троє потерпілих: 18-річний хлопець, 16-річна дівчина та 4-річна дівчинка. Однак у вироку суду вказано лише про одну неповнолітню потерпілу у важкому стані.

Щодо водія Audi A6 порушили кримінальну справу за фактом вчинення ДТП. Іван Токар уклав угоду про визнання винуватості із прокурором. Представниця неповнолітньої у суд не прийшла, але подала заяву, у якій зазначила, що претензій до Івана Токара не має та завдана шкода їй відшкодована.

Справу розглянув суддя Олег Придачук, який дослідив усі матеріали, затвердив угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором. Івану Токару призначили 4 роки тюремного ув’язнення з річною забороною керувати транспортними засобами, але звільнили від основного покарання з річним іспитовим терміном. Вирок ще можна оскаржити.

Автомобіль Audi A6 мають повернути Івану Токару. Варто додати, що у декларації депутата за 2021 та 2022 роки не вказано жодного автомобіля, який би належав Івану Токару, або яким би він мав право користуватись.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

2 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

2 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

2 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

3 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

3 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

3 години ago