В Україні хочуть підвищити зарплати деяким чиновникам: кому саме та на скільки

У Верховній Раді планують внести зміни до закону про медіа, який набрав чинності у березні 2023 року. Зокрема, відповідним законопроєктом №12111 передбачається підвищення зарплат членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. За її словами, медійна реформа в Україні продовжується.

“Як показала практика, є певні баги і їх треба виправляти, а дещо змістовно уточнити. Це все “робочі моменти”, які дуже очікувані індустрією від парламенту для більш злагодженої роботи”, — зазначила вона.

За словами Кравчук, зокрема пропонується привести у відповідність до вимог ЄС питання фінансування Національної ради. Вона зазначила, що Директива Євросоюзу про аудіовізуальні медіапослуги вимагає аби Нацрада була належно забезпечена ресурсами і була незалежною від Уряду.

“Натомість, на сьогодні, заробітна плата членів і членкинь обраховується згідно постанови КМУ №304, а всі норми-гарантії фінансування із закону України “Про медіа” зупинено законом про бюджет. Єврокомісія у своїй доповіді у 2023 році звертала увагу на необхідність покращити фінансування медіарегулятора. Тому, законопроєктом пропонується саме на рівні закону, на час війни, визначити вдвічі зменшенні посадові оклади членів і членкинь в порівнянні із загальними нормами закону”, — повідомила нардепка.

Кравчук наголосила, що це гарантуватиме незалежне від уряду вирішення цього питання та підвищить заробітну плату. За її словами, заробітна плата членів Нацради може бути збільшена з теперішніх 50 тисяч грн до близько 80 тисяч.

Нагадаємо, народні депутати звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати незаконним скасування спеціальних пенсій для екснардепів першого-восьмого скликань у 2017 році. Цікаво, що один з 56 з них свого часу сам голосував за це скасування.

Романчук Микола

Recent Posts

Новий формат сповіщень від ТЦК: де може чекати сюрприз

Останнім часом зростає кількість випадків, коли військовозобов'язані громадяни отримують повістки на електронну пошту від ТЦК.…

4 хв. ago

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Ось вам історія, яка могла б стати сценарієм для найгіршого антикорупційного фільму, але це реальність…

7 хв. ago

Кому 6, а кому 12 грн за кВт/годину: депутат розкрив сценарій підвищення тарифів на світло

Готуйте гаманці, бо чергове підвищення тарифів на електроенергію не за горами. Голова підкомітету з питань…

13 хв. ago

Провал плану перемоги стане Голгофою для Зеленського, – експерт

У разі, якщо план перемоги не спрацює, президент Володимир Зеленський понесе катастрофічну для себе політичну відповідальність. Про…

25 хв. ago

Закон про підвищення податків неконституційний, – Южаніна

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ніна Южаніна  закликала президента накласти вето на закон про…

29 хв. ago

Топ 5 політиків, яким українці довіряють найменше

Згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків…

34 хв. ago