В Україні хочуть підвищити зарплати деяким чиновникам: кому саме та на скільки

У Верховній Раді планують внести зміни до закону про медіа, який набрав чинності у березні 2023 року. Зокрема, відповідним законопроєктом №12111 передбачається підвищення зарплат членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. За її словами, медійна реформа в Україні продовжується.

“Як показала практика, є певні баги і їх треба виправляти, а дещо змістовно уточнити. Це все “робочі моменти”, які дуже очікувані індустрією від парламенту для більш злагодженої роботи”, — зазначила вона.

За словами Кравчук, зокрема пропонується привести у відповідність до вимог ЄС питання фінансування Національної ради. Вона зазначила, що Директива Євросоюзу про аудіовізуальні медіапослуги вимагає аби Нацрада була належно забезпечена ресурсами і була незалежною від Уряду.

“Натомість, на сьогодні, заробітна плата членів і членкинь обраховується згідно постанови КМУ №304, а всі норми-гарантії фінансування із закону України “Про медіа” зупинено законом про бюджет. Єврокомісія у своїй доповіді у 2023 році звертала увагу на необхідність покращити фінансування медіарегулятора. Тому, законопроєктом пропонується саме на рівні закону, на час війни, визначити вдвічі зменшенні посадові оклади членів і членкинь в порівнянні із загальними нормами закону”, — повідомила нардепка.

Кравчук наголосила, що це гарантуватиме незалежне від уряду вирішення цього питання та підвищить заробітну плату. За її словами, заробітна плата членів Нацради може бути збільшена з теперішніх 50 тисяч грн до близько 80 тисяч.

Нагадаємо, народні депутати звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати незаконним скасування спеціальних пенсій для екснардепів першого-восьмого скликань у 2017 році. Цікаво, що один з 56 з них свого часу сам голосував за це скасування.

Романчук Микола

Recent Posts

Діставайте пуховики: погода в Україні готує сюрпризи

Приготуйтеся до холоду, бо осінь в Україні вирішила різко змінити настрій. Наступні кілька днів по…

16 хв. ago

Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові…

29 хв. ago

“Немає слів”: аналітик BILD розкритикував план перемоги Зеленського

Аналітик BILD Юліан Рьопке розкритикував представлений "План перемоги" президента Володимира Зеленського. "Вступу до НАТО не буде,…

34 хв. ago

Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив…

37 хв. ago

ТЦК почали полювання на чоловіків по клубах і ресторанах — повістки летять на всі боки

Останні облави в нічних клубах, ресторанах та навіть весільних залах сколихнули суспільство. Хоча рейди співробітників…

40 хв. ago

Під Москвою горить будівля військового аеродрому “Чкаловський” (відео)

На військовому аеродромі "Чкаловський" у Московській області РФ сталася пожежа. Про це повідомило російське видання Astra. Журналісти з посиланням…

1 годину ago