В Україні хочуть підвищити зарплати деяким чиновникам: кому саме та на скільки

У Верховній Раді планують внести зміни до закону про медіа, який набрав чинності у березні 2023 року. Зокрема, відповідним законопроєктом №12111 передбачається підвищення зарплат членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. За її словами, медійна реформа в Україні продовжується.

“Як показала практика, є певні баги і їх треба виправляти, а дещо змістовно уточнити. Це все “робочі моменти”, які дуже очікувані індустрією від парламенту для більш злагодженої роботи”, — зазначила вона.

За словами Кравчук, зокрема пропонується привести у відповідність до вимог ЄС питання фінансування Національної ради. Вона зазначила, що Директива Євросоюзу про аудіовізуальні медіапослуги вимагає аби Нацрада була належно забезпечена ресурсами і була незалежною від Уряду.

“Натомість, на сьогодні, заробітна плата членів і членкинь обраховується згідно постанови КМУ №304, а всі норми-гарантії фінансування із закону України “Про медіа” зупинено законом про бюджет. Єврокомісія у своїй доповіді у 2023 році звертала увагу на необхідність покращити фінансування медіарегулятора. Тому, законопроєктом пропонується саме на рівні закону, на час війни, визначити вдвічі зменшенні посадові оклади членів і членкинь в порівнянні із загальними нормами закону”, — повідомила нардепка.

Кравчук наголосила, що це гарантуватиме незалежне від уряду вирішення цього питання та підвищить заробітну плату. За її словами, заробітна плата членів Нацради може бути збільшена з теперішніх 50 тисяч грн до близько 80 тисяч.

Нагадаємо, народні депутати звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати незаконним скасування спеціальних пенсій для екснардепів першого-восьмого скликань у 2017 році. Цікаво, що один з 56 з них свого часу сам голосував за це скасування.

Романчук Микола

Recent Posts

Дісталися і пенсіонерів: запровадили солідні штрафи – чи вистачить грошей розрахуватися

У Пенсійному фонді розповіли про штрафні санкції для пенсіонерів . Цією інформацією ділиться Пенсійний фонд, пише Стіна. В українських…

2 хв. ago

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає…

6 хв. ago

Зеленський у Раді презентував план перемоги: повний текст

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради, де вперше публічно презентував план перемоги України у…

11 хв. ago

Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

План перемоги України складається з п'яти пунктів. Є у ньому й три таємні додатки, сказав президент Володимир Зеленський під…

12 хв. ago

“Треба мобілізувати з 18 років”: влада ошелешила вимогами щодо призову на фронт

Американські політики обох партій наполягають на тому, щоб президент Володимир Зеленський знизив вік призову в…

14 хв. ago

Короля Марокко хотіли підпалити коктейлем Молотова: нападника відправили до психлікарні

Прокуратура Апеляційного суду в Рабаті (столиця Марокко) ухвалила рішення помістити людину, яка кинула палаючу пластикову…

28 хв. ago