Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади квартиру

Посадовцю, якого вже на той момент «вела» СБУ, міський голова Хмельницького особисто вручив ключі від житла у новобудові

Начальник відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Руслан Бітюков, який тепер  підозрюється у державній зраді, отримав під час війни від місцевої влади квартиру у новобудові. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Ідеться про помешкання площею 34,4 кв. м у житловому комплексі «Містечко північне». Бітюков став власником нерухомості у середині липня 2023 року. Тобто у період повномасштабної війни Росії проти України.

Бітюков став власником нерухомості у середині липня 2023 року

дані з державного реєстру речових прав на нерухоме майно

У червні 2023 року міський голова Хмельницького Олександр Симчишин в урочистій обстановці вручив ключі від квартир сімом працівникам управління праці та соціального захисту населення міськради. Серед них був і Бітюков.

«Ну але це люди, які працюють давно і дуже серйозно. Долучалися до ліквідації наслідків терористичних атак і так далі», – так тоді пояснював вибір щасливчиків міський голова, роздаючи квартири підлеглим.

За інформацією джерел «Главкома» у правоохоронних органах, посадовець Руслан Бітюков потрапив у поле зору СБУ ще восени 2022 року. Тоді спецслужбі стало відомо про факти контакту і нібито «дружніх переписок». А вже 14 червня 2024 року Служба безпеки затримала чиновника «на гарячому», коли він прямо з робочого кабінету намагався передати розвіддані куратору ФСБ. За вказівкою окупантів чиновник збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону.

Найбільше ворога цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також фігурант намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову.

За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів. 

Як встановило розслідування, фігурант потрапив у поле зору ФСБ під час свого навчання у 90-х в Московському технічному університеті імені Баумана.

Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив чиновника до розвідувально-підривної діяльності проти України. Вони підтримували комунікацію через анонімні чати в месенджерах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Згодом міський голова Олександр Симчишин прокоментував затримання свого підлеглого: «Мені дуже хотілося, щоб ця істота отримала по заслугам… Ми розуміємо, що міська рада – той об’єкт, за яким стежать, особливо, якщо врахувати, скільки ми всього робимо для сил оборони. У даному випадку проблема в тому, що людина мала доступ до особливої інформації».

Ольга Степанова

Recent Posts

“Це мені нагадує беркутню”: військова різко висловилася про каральні дії ТЦК

Військова медикиня Олена Мосійчук різко заявила, що вважає закон про мобілізацію провальним. Військова в інтерв'ю "Мандарин…

4 хв. ago

Найбільша загроза за десять років: військові бази США у Європі переведені в стан підвищеної готовності

Декілька військових баз Сполучених Штатів Америки (США) у Європі переведені у стан підвищеної готовності. Це…

8 хв. ago

Вибори у Франції: оприлюднено попередні результати

У неділю, 30 червня, у Франції завершилось голосування у першому турі парламентських виборів. За результатами…

18 хв. ago

Чоловіки за 40 років схуднуть раз і назавжди: лікар дав пораду №1

Засновник проекту Fit Father Project, доктор Ентоні Бальдуцці розповів про "найкращу дієту" для чоловіків у віці 40+.…

29 хв. ago

Українки, готуйтеся: з 1 липня посипляться штрафи у 17 тис. грн – кого каратимуть

У рамках мобілізації в Україні існує список жінок, які є військовозобов'язаними . Деякі з них мають стати…

33 хв. ago

Просвистіла і вибухнула: кияни розповіли про падіння уламків ракети на Оболоні

В Києві на Оболоні рятувальники загасили пожежу в будинку, яка виникла внаслідок падіння уламків ракети…

39 хв. ago