“Магія”: київський прокурор проживає в маєтку за 18 млн гривень, — розслідування

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк проживає у котеджному містечку, яке фігурувало в одній зі справ його відомства. Деталі відомі з розслідування Bihus.Info.

Котеджне містечко “Вітаград” розташоване в селі Ходосівка, що за 7 кілометрів від столиці. У 2021 році суд арештував низку земельних ділянок там через земельні й природоохоронні проблеми, але за рік арешт був скасований.

“В матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках”, — передали розслідувачі.

За пів року після цих подій у “Вітаград” заїхав Гуцуляк. Він мешкає у двоповерховому котеджі площею у 180 квадратних метрів. Вартість такого маєтку нині сягає 18-19 мільйонів гривень.

Котедж, про який йдеться Фото: Bihus.Info

“Тоді, ж у травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто — BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора”, — повідомили у Bihus.Info.

Гуцуляк запевнив, що його переїзд з роботою не пов’язаний, і купленою була лише ділянка — будинок побудував батько. Відповідно до його декларації майже 9 соток вартували менш як 200 тисяч гривень — стільки нині у котеджному містечку коштує одна сотка.

Зі слів прокурора, будувати маєток почали на початку 2023 року, а вже влітку він туди переїхав. Водночас аерознімки свідчать про те, що будинок почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Гуцуляк пояснив це “магією”.

Батько прокурора Віктор Гуцуляк розповів, що ділянку купив ще у 2021 році, але не оформлював, а “домовився із забудовником”. При цьому сину чоловік нібито нічого не казав, хоча тоді ж почав будівництво.

“Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку”, — підкреслив старший Гуцуляк, зазначивши, що займається бізнесом.

У тому ж котеджному містечку “буває” голова Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун. У його декларації маєток не вказаний, хоча нині вартість будинку сягає понад 30 мільйонів гривень. Однак з’ясувалось, що нерухомість у “Вітаграді” має теща Хрипуна.

Котедж, про який йдеться Фото: Bihus.Info

“Жінка значиться власницею земельної ділянки, на якій розташований двоповерховий маєток на майже 300 квадратів з власним басейном на території”, — проінформували журналісти.

Повідомляється, що в маєтку проживає колишня дружина Хрипуна. Він розповів, що не мешкає там постійно, але періодично бачиться з жінкою і тому “буває” у котеджному містечку.

Ольга Степанова

Recent Posts

29-річна жінка закінчить своє життя евтаназією у травні: як вона проведе останні хвилини

Жінка, яка ухвалила рішення закінчити своє життя, оскільки більше не може "впоратися" зі своєю психічною хворобою, пояснила,…

11 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 18-19 травня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-19 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

20 хв. ago

Мобілізація по-новому: як працюватимуть в Києві ЦНАПи та які документи треба нести з собою

З 18 травня всі ЦНАПи Києва розпочнуть приймати відвідувачів для оновлення облікових даних військовозобов’язаних. Про готовність центрів…

23 хв. ago

З оголеними плечима: рідкісний портрет Кейт Міддлтон з’явився на виставці

У головній резиденції британських монархів у Лондоні 17 травня 2024 року відкрилася виставка «Королівські портрети:…

27 хв. ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank.

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

28 хв. ago

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

44 хв. ago