АРМА виявила ₴400 млн у справі про махінації з держзакупівлями

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало близько ₴400 млн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях у держзакупівлях. Про це повідомила пресслужба Нацагентства.

«На виконання запиту Бюро економічної безпеки працівники департаменту виявлення, розшуку та повернення активів в іноземних юрисдикціях АРМА за допомогою наявних інструментів і доступу до відповідних баз даних виявили близько ₴300 млн та $2 млн на банківських рахунках компаній, задіяних у схемі», – зазначають в АРМА.

За інформацією слідства, йдеться про посадових осіб групи державних компаній, які підозрюються у змові з суб’єктами господарської діяльності і, зловживаючи своїми посадовими обов’язками, протиправно заволоділи та розпоряджалися коштами державного бюджету. Такі дії вчинялися зловмисниками під час проведення державних закупівель для юридичних осіб енергетичного сектору.

Окрім коштів на банківських рахунках інспектори АРМА також виявили 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок та 15 одиниць зброї.

Інформацію щодо виявлених активів спрямовано до правоохоронного органу для подальшого накладення арешту та відшкодування втрат державного бюджету.

До слова, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурси з відбору оцінювачів та управителів для арештованих активів бізнесмена Павла Фукса. Ці активи було арештовано та передано в управління АРМА ухвалою Галицького районного суду м. Львова.

Також Національне агентство з розшуку й управління активами (АРМА) стягує рекордні 2,6 млрд грн з рахунків онлайн-казино, повʼязаного із представниками РФ. 

Романчук Микола

Recent Posts

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

2 хв. ago

“Хезболла” купила заміновані пейджери в угорської компанії з ізраїльським “слідом”, – NYT

Пейджери для "Хезболли", які здетонували в Лівані, виготовила підставна угорська компанія, створену ізраїльською розвідкою, пише The New…

4 хв. ago

Працівники ТЦК мобілізували весь технічний склад театру МУР

Український музичний проєкт МУР зіштовхнувся з перешкодами на гастролях в Ужгороді. Актори втратили технічних працівників, які отримали…

6 хв. ago

Гардеробгейт: перша леді Великої Британії потрапила в перший великий скандал

Прем'єр-міністру Кіру Стармеру загрожує розслідування у зв'язку з можливим порушенням парламентських правил після того, як…

8 хв. ago

Демобілізації не буде: в оборонному комітеті Ради зробили гучну заяву

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін вважає, що демобілізації військових…

12 хв. ago

Не південь: сейсмолог здивував, де в Україні може статися відчутний землетрус

В Україні землетруси є малоймовірними, однак підземні поштовхи від зони Вранча у Румунії можуть відчути у західних…

14 хв. ago