Гетманцев вимагає грошей з голих українців: наполегливо рекомендую сплатити

Державна податкова служба отримала дані про доходи українців на платформі OnlyFans. Там здебільшого продають контент еротичного змісту – фото та відео. Тож тепер влада захотіла стягувати податки з громадян, які там заробляють.

В іншому випадку їм може загрожувати штраф. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

“Податковою одержано інформацію щодо громадян України – творців платного контенту на “OnlyFans”. Сфера створення платного контенту на інтернет-платформі “OnlyFans” громадянами України стрімко зростає. Кількість акаунтів збільшується в середньому втричі щороку”, – сказав нардеп.

За його словами, деякі українці на платформі заробляють великі гроші. Наприклад, громадянка “С” за декілька років отримала понад 4 мільйони доларів за свої оголені знімки. 

“Також, громадянкою “К” від зазначеної діяльності одержано понад $3 млн, а громадянкою “Б” – близько $1,8 млн. Як вам суми?”, – додав Гетманцев.

Голова податкового комітету нагадав, що іноземні доходи, до числа яких входить заробіток на OnlyFans, потрібно задекларувати в Україні у передбачений законодавством строк. І вже після цього сплатити відповідні податки.

“Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не повʼязаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обовʼязок – задекларувати доходи та сплатити податки”, – зазначив він.

Якщо ж українці цього не зроблять, податкова зможе самостійно донарахувати податки за ставкою 18% від отриманої суми і 1,5% військового збору. Водночас загрожують штрафи в розмірі 25% від доходу та є ризик опинитися у фокусі уваги Бюро економічної безпеки.

OnlyFans і українці

В Україні шаленими темпами зростає кількість відкритих кримінальних проваджень за виготовлення, збут та розповсюдженні порнографії (ст. 301 ККУ). За першу половину 2024 року їх було відкрито стільки ж, скільки за увесь 2023 рік. При цьому в зону уваги правоохоронців потрапив сервіс OnlyFans, який зареєстрований в Україні, як платник податків.

Лише торік OnlyFans у два з половиною рази збільшив виплати в український бюджет протягом року. Водночас сайт із контентом для дорослих Pornhub платити податки у нашій країні ще не почав.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що у війні РФ проти України він "не може…

1 хв. ago

«Різав усіх, кого бачив». У Португалії семикласник поранив ножем шістьох дітей

У місті Азамбужа, що неподалік від португальської столиці Лісабона, 12-річний учень однієї зі шкіл поранив…

9 хв. ago

Повели в кайданках: українського боксера Олександра Усика затримали в Кракові (відео)

Українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова. Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету…

18 хв. ago

Банки зливатимуть інформацію про клієнтів та їхні рахунки в поліцію: закон вже у Раді

В Україні змінять правила реагування банків у разі отримання запитів від поліції щодо махінацій з коштами. Про…

20 хв. ago

Королівський експерт розкрив нові подробиці останнього дня життя Єлизавети ІІ

Королівський експерт Роберт Гардман у своїй новій книзі "Король, Карл III: новий король, новий двір.…

29 хв. ago

З бюджету щороку “зникає” 10 млрд доларів: хто курує українську податкову і які там схеми

Податківці дедалі більше говорять про неминуче і значне підвищення податків в Україні. А тим часом…

36 хв. ago