Зарплата у 700 тисяч – лише верхівка айсберга: керівники МСЕК серйозно поповнюють свої кишені

Печерський суд Києва вирішив заарештувати Тетяну Крупу, голову Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК), яка потрапила під підозру у незаконному збагаченні. Але це не просто чергове затримання, бо масштаби знайденого вражають.

Під час обшуку у Крупи виявили 100 тисяч доларів прямо в кабінеті, а вдома – цілі статки в мільйонах гривень та доларів, підроблені документи та списки чоловіків із фальшивими діагнозами.

Але це все. Виявилося, що сім’я Крупи живе на широку ногу: вони мають елітні квартири у ХмельницькомуЛьвовіКиєві, і навіть за кордоном. Плюс – дорогі автомобілі та готельно-ресторанний комплекс. Ну і, звісно, ​​мільйони доларів на банківських рахунках.

Як тільки ці факти спливли, історія набула такого резонансу, що журналісти “Слово і Справа” вирішили копнути глибше і подивитися, що ж інші керівники МСЕК офіційно вказували у деклараціях.

Багатство, фото: pixabay

Ось що з’ясували:

  • Юлія Даниленко (глава МСЕК Вінницької області) задекларувала одну з найскромніших зарплат – лише 221,5 тисячі гривень. Але це компенсується іншими доходами, які становлять понад 5,5 мільйонів гривень. Більшість цих грошей – дохід від продажу цінних паперів та корпоративних прав, а також продаж цінного майна.
  • Володимир Решота (глава МСЕК Львівської області) вказав у декларації зарплату в 449,1 тисяч гривень, але справжня “бомба” у його доходах – це понад 4 мільйони гривень, які він отримав у результаті передачі майна за договором про переведення боргу.
  • Дмитро Паламарчук (голова МСЕК Полтавської області) за минулий рік заробив 731,5 тисяч гривень , що вже більше, ніж у його колег. До цієї суми додалися 113,2 тисяч гривень додаткової зарплати за сумісництвом.
  • Ігор Банадига (голова МСЕК Тернопільської області) заробив 559,9 тисяч гривень, але також отримав 190,4 тисяч гривень інших доходів, у тому числі пенсію та відсотки за вкладами.
  • Наталія Абраменкова (глава МСЕК Дніпропетровської області) вказала зарплату в 477,2 тисяч гривень, що також доповнюється іншими доходами.
  • Валентина П’янтковська (глава МСЕК Сумської області) задекларувала 507,7 тисяч гривень, але й має додаткові доходи на суму 172,9 тисяч гривень, з яких майже 127 тисяч – це зарплата за сумісництвом.
  • Наталія Жгильова (глава МСЕК Київської області) вказала зарплату в 375 тисяч гривень, а також 64,9 тисяч гривень інших доходів, включаючи повернення боргу.

Як бачимо, у багатьох керівників МСЕК доходи не обмежуються лише офіційними зарплатами, а серйозно поповнюються за рахунок інших джерел.

Коломієць Надія

Recent Posts

Путін розширив безвізовий режим для Грузії

Глава РФ Володимир Путін своїм указом спростив порядок в'їзду та виїзду з країни громадян Грузії.…

2 хв. ago

Союзників у Путіна немає: це все фікція

Одна з новин, що обговорюються сьогодні, – президент Сербії («дружньої країни», згідно з вигадкою російських…

18 хв. ago

Росія рухається до нової мобілізації

Агресивна війна Москви постійно вимагає нових солдатів, але знайти їх стає дедалі важче. Оплата тим,…

31 хв. ago

РФ залучає для виробництва “Шахедів” жінок-іноземок

За документами, якщо 2023 року чисельність персоналу становила близько 900 осіб, то 2025-го їхня кількість…

41 хв. ago

Яку зарплату у Європі вважають хорошою: як живуть європейці

Це залежиться від дуже багатьох чинників. Передусім країни, галузі економіки, способу життя та іншого. Тож…

54 хв. ago

Автомобілі на будь-який бюджет: Як знайти підходящий варіант в AUTOCENTER AUTO.RIA

У житті кожного настає момент, коли виникає необхідність у власному транспортному засобі.

1 годину ago