В одній з областей посилять перевірки МСЕК і посилять розшук військовозобов’язаних

У Хмельницькій області посилять розшук тих, хто ухиляється від мобілізації, перевірять військово-лікарські комісії (ВЛК) та медико-соціальні експертні комісії (МСЕК). Відповідне рішення ухвалили на нараді під керівництвом начальника обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, повідомили в ОВА у четвер, 10 жовтня.

У заході взяли участь представники адміністрації, керівництво Головного управління Національної поліції, Служби безпеки України та ТЦК та СП Хмельницької області.

Тюрін зазначив, що на початку року вже проводив низку нарад, під час яких обговорювали належну організацію роботи ВЛК і МСЕК, акцентуючи на недопущенні будь-яких порушень, включно з корупційними. За його словами, наразі в області тривають перевірки, які спрямовані на виявлення порушників та притягнення їх до відповідальності.

Окремо було розглянуто питання розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації. Керівники районних військових адміністрацій (РВА) та громад отримали доручення посилити співпрацю з правоохоронними органами та активізувати роботу з оповіщення військовозобов’язаних.

“В умовах воєнного стану кожен з нас несе відповідальність за безпеку держави. Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати всі виклики та забезпечити стабільність в області. Завдання кожного – сумлінно виконувати свої обов’язки та сприяти зміцненню обороноздатності країни”, — заявив Тюрін.

Коломієць Надія

Recent Posts

Можна обрати місце служби: у ТЦК розповіли про альтернативу мобілізації

Служба у ЗСУ за контрактом може бути альтернативою мобілізації. Вона має низку переваг, зокрема, можливість…

2 хв. ago

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

6 хв. ago

“Рамштайн” перенесли на невизначений термін

Засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" перенесли. Водночас коаліції продовжують працювати над покращенням…

19 хв. ago

В Австрії російськомовні шахраї виманювали гроші в українців, вдаючи поліцейських

З кінця вересня в Австрії зафіксували щонайменше 19 випадків, коли російськомовні шахраї під виглядом поліцейських…

23 хв. ago

Що принесе 2025 року кожному знаку Зодіаку: до чого готуватись

Хоча до Нового року залишилося ще більше 2,5 місяців, але багато хто вже зараз замислюється…

30 хв. ago

Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги

З жовтня деякі українці можуть залишитися без медичної допомоги через нові вимоги до верифікації пацієнтів.…

41 хв. ago