У топ-посадовиці митниці відібрали розкішну квартиру в центрі Львова: скільки коштує майно

Держава остаточно відсудила у топ-посадовиці Державної митної служби (ДМС) квартиру вартістю 1,86 млн гривень. Майно визнали необґрунтованим активом.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів Касаційного цивільного суду Верховного суду, задовольнивши позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Таким чином було підтверджено законність рішень першої та апеляційної інстанцій Вищого антикорупційного суду (ВАКС), повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як пишуть ЗМІ, йдеться про заступницю начальника відділу митного оформлення запитів митного поста “Львів-Північний” Галицької митниці Анну Бісюк. В лютому 2022 року її мама прибдала квартиру площею 103,3 м в середмісті Львова, а наступного дня оформила договір дарування на доньку.

За словами матері, квартира вона купила за заощадження, які відкладала з зарплати, гроші, отримані з продажу двох інших квартир, та позики від зятя. Але детективи Державного бюро розслідувань проаналізували майновий стан та доходи чиновниці та її батьків, після чого дійшли висновку, що вони не мали фінансової спроможності придбати квартиру: спільні доходи батьків чиновниці становили 830 тис. грн, а витрати – 926 тис. грн на рік.

Також виявилося, що за такою самою схемою Бісюк могла раніше придбати дві інші квартири та автомобіль. Спершу майно придбала її мати, а потім переоформила дарчу на доньку, яка вносила в декларацію інформацію про подарунки.

На цій підставі у 2023 році САП звернулася до ВАКС з позовом про визнання львівської квартири посадовиці Галицької митниці необґрунтованим та стягнення її в дохід держави. Тож Верховний Суд прийняв остаточне рішення у справі про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу посадовиці митної служби. Таке рішення є остаточним і не підлягає оскарженню.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

6 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

13 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

18 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

24 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

35 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

36 хв. ago