Україна втратить 8-12 мільйонів людей, якщо піде на поступки РФ, – оглядач

Якщо Захід нав’яже Україні мир на умовах Росії, це породить масштабну хвилю еміграції укранців. Про це в авторській статті для The Hill пише ветеран армії США і письменник Адріан Боненбергер.

Раніше напарник Дональда Трампа по виборах, кандидат у віце-президенти Джей Ді Венс, казав про те, що Україна має піти на територіальні поступки Росії та відмовитися від ідеї вступу в НАТО. 

Боненбергер розкритикував таку пропозицію. Він зазначив, що в такому разі приблизно 4 мільйони українських біженців, які зараз перебувають у Європі та США, залишаться там назавжди, боячись повертатися у беззахисну Україну. Однак до них додадуться і нові біженці.

“Це буде щонайменше кілька мільйонів людей — тих українців, які брали участь у військових операціях проти Росії, а також їхні сім’ї, а також ті політики, журналісти, некомерційні волонтери і державні службовці, які боролися за незалежну та вільну Україну, та їхні сім’ї. Є ймовірність, що виїде набагато більше. Вони втекли б до Європи та Америки. У беззахисній Україні залишаться лише найпатріотичніші та найбезстрашніші українці”, – вважає автор статті.

За його підрахунками, мир на умовах Росії призведе до того, що загалом близько 8-12 мільйонів, якщо не більше, опиняться в Європі та США без надії на повернення.

“Ті, хто стверджує, що хоче миру на умовах Росії, повинні представити деталі того, як це насправді буде працювати в реальності — щось більше, ніж порожні слова”, – заявив Боненбергер.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Військовозобов’язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

Термін відстрочки від мобілізації діє до 9 листопада, як подовжити — пояснили в Дніпропетровському ТЦК.…

2 хв. ago

Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи

В Україні планується цікавий проект: збираються вводити суд присяжних за іноземним зразком. Це означає, що…

10 хв. ago

Моторошна знахідка: рибалка зловив акулу та не очікував побачити те, що було у її череві

Рибалка в Індонезії помітив акулу, яка дивно поводилась. Чоловік припустив, що вона могла з’їсти пластик,…

19 хв. ago

Коштує тисячі доларів: чоловік натрапив на дорогоцінний камінь, захований у багнюці (відео)

Патрік Гундерсен, який захоплюється пошуком незвичайних каменів, прочісував австралійську глухомань і виявив унікальний кристал, захований…

28 хв. ago

Найтовстішого ведмедя знайшли в США: скільки він важить (фото)

У Сполучених Штатах Америки визначилися із найтовстішим ведмедем у світі. Йдеться про ведмедицю Грейзер, яка проживає у…

36 хв. ago

У Білорусі вперше за півтора роки приземлився носій Кинджалів МіГ-31К

Російський винищувач МіГ-31К  9 жовтня здійснив посадку на одному з аеродромів Білорусі. Цей літак є носієм…

43 хв. ago