Крадіжка 14,8 млн грн при будівництві школи: НАБУ повідомило про підозру підприємцю

Детективи НАБУ та САП повідомили про підозру підприємцю, який звинувачується у незаконному заволодінні 14,8 млн грн при будівництві школи у селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ.

За даними слідства, у 2021 році підозрюваний у змові з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (далі – УКБ) розробив схему заволодіння коштами Івано-Франківської ОДА.

За нею УКБ уклало з підконтрольною компанією договір на будівництво в межах державної програми “Велике будівництво” шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

“У вересні 2022 року у зв’язку з припиненням діяльності УКБ об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації. Як з’ясувалось, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

Наразі у справі троє підозрюваних. Двом іншим учасникам, ексдиректору Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору будівельної компанії, про підозру повідомили у вересні 2023 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

23 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

24 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

26 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

36 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

38 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago