Відставка Залужного: кого Головком ЗСУ запропонував на своє місце

Чутки про можливу відставку Залужного почали поширюватися всерйоз. Інсайдери вважають, що Офіс Зеленського вже визначився з кандидатурою нового командувача Української армії та консультується з Вашингтоном щодо цього рішення.

На думку Вашингтона, результати контрнаступу не виправдали очікувань, а головне не відповідали планам, за якими західні партнери співпрацювали з українськими партнерами. Американці наполягали на більш нетрадиційних і нових рішеннях, які могли б більш потужно стимулювати рух на фронті. Незважаючи на неодноразові натяки США, генерал Залужний не зміг запропонувати принципово нових ідей та кроків, що зрештою завело ситуацію на полі бою у стратегічний глухий кут. Про це пише засновник і власник American Political Services, політтехнолог Джейсон Смарт.

Напруження додавала позиція Залужного під час останнього візиту Ллойда Остіна до України, коли командувач висунув союзникам явно завищені вимоги, зокрема, про необхідність 17 мільйонів снарядів. Перемовники вважають, що Залужний міг свідомо озвучити такі нереалістичні вимоги, розуміючи, що його партнери не мають можливості їх задовольнити, щоб спровокувати власну вимушену відставку.

Нещодавня медіа-активність Залужного побічно вказує на те, що рішення ухвалено. Публікація щирого фото з дружиною з його досить стриманим привітанням із Днем Збройних Сил України, з використанням фраз типу “Мені не буде соромно” більше схоже на прощання та підготовку громадської думки до відставки Залужного.

При цьому Валерій Залужний запропонував собі заміну в особі генерала та колишнього народного депутата від партії Порошенка Михайла Забродського. Незважаючи на напружені стосунки між командою Зеленського та Порошенком, Вашингтон направив Забродському запрошення відвідати США.

Ольга Степанова

Recent Posts

Взимку частина українців може лишитися взагалі без опалення: експерт назвав причину

Українцям варто готуватися до важкої зими. Адже багатоповерхівки буде важко забезпечити опаленням. Без подачі тепла ризикують…

2 хв. ago

До аномальної спеки додалась магнітна буря: яка її сила та скільки триватиме

У середу та четвер, 3-4 липня, очікується магнітна буря класу G1-G2. Її спричинив викид корональної маси (СМЕ),…

14 хв. ago

Росіяни та білоруси потрапили у страшну ДТП у Туреччині: багато поранених (фото)

Автобус із російськими та білоруськими туристами потрапив у ДТП у турецькій провінції Анталія. Про це пише турецьке…

20 хв. ago

Життя після обвалу. Чому економіка України не зростає, як це відбувалося скрізь в роки війни

Економіст Олексій Кущ аналізує останній аналіз стану української економіки від МВФ. Виходить, що країна розвивається…

28 хв. ago

Європейська країна скасувала для українських біженців важливу пільгу

Ще одна європейська країна скасувала для українських біженців важливу пільгу. Українці втратили право на безплатний…

32 хв. ago

Бджола вжалила чоловіка просто в око: що з ним сталося (фото)

В одному з небагатьох у світі випадків, задокументованих з медичної точки зору, чоловіка з Філадельфії…

37 хв. ago