Чиновники в Україні отримуватимуть солідні доплати з фінансової допомоги від ЄС

Уряд підтримав законопроєкт №10284 “Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проєктів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва”. За цей законопроєкт проголосували 259 народних депутатів.

Про це повідомив Ярослав Железняк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, у своєму Telegram-каналі.

Новий законопроєкт передбачає виплату посадовим особам держорганів та органів місцевого самоврядування доплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за проєкти (програми), що фінансуються за рахунок коштів бюджетної підтримки, допомоги i грантів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

В розмірі якої суми доплати можуть отримати чиновники

Уточнюється, що розмір доплати не може перевищувати 50% середньої зарплати такої посадової особи. Фінансування додаткових виплат буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у бюджетах програм допомоги та грантів міжнародних партнерів. Встановлювати ці доплати буде керівник державної служби за поданням безпосереднього керівника службовця.

Очікується, що прийняття цього закону стимулюватиме активну участь держорганів та органів місцевого самоврядування в реалізації міжнародних програм та проєктів, а також сприятиме залученню до України додаткових інвестицій та ресурсів.

Варто зазначити, що середня заробітна плата працівників центральних органів влади у лютому 2024 року зросла до 43 тисяч гривень порівняно з 38 тисячами гривень у січні. Середній посадовий оклад також збільшився з 22 тисяч гривень до 25 тисяч гривень завдяки переходу на нову систему оплати праці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

2 хв. ago

В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). Про…

9 хв. ago

“Франція нічого не постачає”: Макрон закликав не давати зброї Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити поставки зброї Ізраїлю, щоб він не міг використовувати цю військову допомогу…

18 хв. ago

Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться — The Times

Україна отримає можливість розпочати новий масштабний контрнаступ наступного 2025 року з новою технікою, яку вона…

27 хв. ago

У Києві пролунали вибухи: що відомо

У Києві близько 22:30 в суботу, 5 жовтня, пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що в столиці…

35 хв. ago

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

40 хв. ago