У Запоріжжі з молотка продадуть найвищий в Україні пам’ятник Леніну: хочуть 15 млн грн (фото)

У середу, 5 червня, депутати Запорізької міської ради прийняли рішення щодо продажу пам’ятник Володимиру Леніну, який з 2016 року, після демонтажу, знаходився на балансі міста. Про це повідомила в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко.

“Всі ці роки ніхто не розумів, що з ним робити”, — зізналася вона, додавши, що під час депутатства неодноразово намагалася вирішити долю “вождя пролетаріату”, але на центральному рівні, за її словами, питання не вирішувалося. І нарешті депутати прийняли проєкт рішення про продаж цього “брухту” через аукціон.

Ленін на зберіганні

“Якщо знайдемо покупця, то Запоріжжя отримає від 10 до 15 мільйонів гривень!”, — передчуває вона, зазначаючи, що непотрібна радянська спадщина може конвертуватися в кошти для громади.

Пам’ятник продаватимуть у системі Prozorro й на аукціоні стартова ціна сягне 10 мільйонів гривень. Але покупцеві доведеться віддати за нього до 15 мільйонів гривень, попередила Регіна Харченко.

Як інформує сайт міськради, пам’ятник був одним із найвищих монументів в Україні й його висота сягала 19,8 метрів.

Окрім монумента, на продаж також будуть виставлені скульптури сталевара, інженера, електрика та колгоспниці, які розташовувались на постаменті, а також великі та малі літери.

Так виглядав монумент

Зазначимо, що згідно з даними з відкритих джерел, балансова вартість бронзового пам’ятника загальною вагою близько 40 тонн у 2014 році становила більш як 7 мільйонів гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

12 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

21 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

33 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

42 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

52 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

1 годину ago