“Окопи – не блокпост”: на Дніпропетровщині поліцейські відмовилися вступати до ЗСУ

У Мережі з’явилося відео суперечки поліцейських з керівництвом на Дніпропетрвщині. Поліцейські відмовляються переводитися до штурмової бригади “Лють”, бо “окопи – це не блокпости”.

Відео опублікував Телеграм-канал “Дніпро оперативний”.

На кадрах видно, як заступник начальника головного управління Нацполіції області Володимир Богоніс намагався переконати поліцейських перевестися до штурмової бригади.

У відповідь копи емоційно і на підвищених тонах заявляли, що це порушує їхні “конституційні права”, і вимагали показати, “де це написано”.

“Одна справа блокпост, а інша – окопи. Це велика різниця”, – визнав один із поліцейських.

Згадали про Майдан у дусі пропаганди РФ

Крім того, ще один з копів згадав про “пацанов-срочников, погибших на Майдане”.

“А скільки на Майдані пацанів загинули. Ти не скажеш їм, що вони – не герої були”, – сказав поліцейський.

На питання Богоноса, про кого йдеться, коп російською мовою продовжив у дусі російської пропаганди: “А ті 18-річні хлопчики, яких убивали там. Які були строковиками. Яких гранатами закидували біля Верховної Ради”.

На зауваження, що на Майдані 2014 року загинуло понад 100 мирних мітингувальників, коп відповів, “що з боку міліції загинуло не менше”.

Реакція МВС

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Фацевич, коментуючи інцидент, запевнив, що поліцейські від першого дня повномасштабного вторгнення стали на захист України.

“Спецпризначенці різних підрозділів від 2022 року вперше для історії української поліції стали повноцінними комбатантами, створена штурмова бригада Нацполіції “Лють”. І ми пишаємося результатами наших бійців на передовій: поліцейські вже неодноразово доводили свої бойові вміння”, – розповів заступник міністра.

Фацевич резонно зауважив, що логічно, щоб добровольчі батальйони та окремі поліцейські, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади “Лють”.

“Саме тому, окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Національної поліції, щоб створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки й оборони України. Хто хоче воювати – йде на фронт. Для решти є також чимало поліцейських завдань“, – сказав він.

Фацевич пообіцяв, що керівництво Нацполіції з’ясує всі обставини та ухвалить відповідні рішення щодо інциденту на відео.

“Поліція була, є і буде гідна кожного слова присяги і надалі ефективно виконуватиме всі покладені обов’язки і функції”, – підсумував заступник голови МВС.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Укренерго розповіли, коли 3 липня буде найгірша ситуація зі світлом в Україні

Графіки відключень світла у середу, 3 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження споживання…

47 хв. ago

“Вирішуємо наше майбутнє”: Джилл Байден прокоментувала дебати чоловіка

Каденція Джо Байдена добігає кінця. Восени 2024 року стане відомо, чи оберуть його на другий…

54 хв. ago

Після введення шестиденного робочого тижня у Греції розпочалися протести

У Греції набули чинності законодавчі зміни, які формально запроваджують шестиденний робочий тиждень. Вони вже викликали…

59 хв. ago

В Німеччині чоловік на вулиці знайшов приголомшливу суму грошей: що він з ними зробив

У Німеччині чоловік знайшов на вулиці практично 16,5 тисяч євро. Громадянин звернувся до поліції та повернув їх власнику.…

1 годину ago

Щоб перемогти у війні, Україна має мобілізувати 500 тисяч осіб, — Дикий

Щоб почати перемагати у війні, Україні потрібно мобілізувати 500 тисяч осіб. Про це розповів ветеран…

1 годину ago

Росіяни проникають у тил ЗСУ через підземні тунелі — Newsweek

Російські окупанти риють підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ…

2 години ago