Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів провели обшуки.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

“Їй повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадали, що у керівниці МСЕК в робочому кабінеті виявили 100 тис. дол., а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Під час обшуків в її домівці та в будинках родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. дол., 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Зауважимо, що раніше повідомлялося, що чиновників також належать чималі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об’єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному з парків міста. За кордоном у їхній власності – нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також “накопичила” майже 2,3 млн дол.

Нагадаємо, правоохоронці провели обшуки у голови Хмельницької МСЕК. Також у ДБР зазначили, що в незаконному збагаченні було викрито сина керівниці обласної МСЕК, який обіймає керівну посаду в обласному управлінні Пенсійного фонду.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

5 секунд ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

7 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

11 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

34 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

47 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

53 хв. ago