Вербицький продовжує обіймати посаду прокурора в Офісі Генпрокурора

Дмитро Вербицький, який був звільнений з посади заступника генерального прокурора наказом Андрія Костіна, продовжує працювати на посаді прокурора Офісу Генерального прокурора.

“Наразі Дмитро Вербицький має статус прокурора Офісу Генерального прокурора”, – зазначили в ОГП.

У відомстві не уточнили, чи планується перепризначення Вербицького на іншу адміністративну посаду в органах прокуратури, але підтвердили, що заяву про призначення на будь-яку посаду в органах прокуратури України від нього не надходило станом на 3 липня 2024 року.

Крім того, у ОГП повідомили, що проводиться службове розслідування стосовно Вербицького та легальності погодження його статків, призначене наказом Генпрокурора.

Нагадаємо, у травні журналісти оприлюднили розслідування, в якому розповідалося, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку “Коник” у Києві, який його племінник придбав за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що відповідно до ринкових цін є заниженою у 6 разів вартістю.

У червні ЗМІ також повідомили, що дівчина Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Водночас генпрокурор Андрій Костін не прийшов у Верховну Раду, щоб відповісти на запитання народних депутатів щодо розслідування журналістів “Схеми” та НАБУ стосовно незаконного збагачення свого заступника Дмитра Вербицького.

1 липня Дмитра Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора. Вербицький заявив, що написав заяву про звільнення з метою уникнення негативного впливу на роботу прокуратури.

З липня НАЗК повідомило, що під час моніторингу способу життя виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як довго ви засинаєте: лікарі пояснили, які проблеми зі здоров’ям видає сон

Як занадто швидке засинання, так і занадто повільне може бути симптомом більш серйозної проблеми зі здоров'ям.…

2 хв. ago

Вчені виявили дивну гробницю дочки чиновника Стародавнього Єгипту

Археологам вдалося виявити гробницю доньки правителя провінції Асьют, яка жила в період Середнього царства в…

11 хв. ago

Не всі українці можуть отримати спадщину згідно з новими правилами

Право на спадок стає питанням для деяких українців. Подробиці про це пише сайт "На пенсії". Народний…

19 хв. ago

Алкоголь здатен “вбити” серця навіть молодих здорових людей, – учені

Німецькі вчені з'ясували, що алкоголь провокує проблеми з серцем навіть у молодих і здорових людей Науковці з…

28 хв. ago

Золоту статуетку сови знайшли через тридцять років за підказками з книги померлого письменника

Французькі шукачі скарбів нарешті знайшли довгоочікувану сову з золота та срібла з діамантами, сховану в 1993 році письменником Режисом…

37 хв. ago

Небезпечна бактерія живе в рибі та “пожирає людей”: жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Жінці з Каліфорнії ампутували всі чотири кінцівки після того, як з'їла заражену смертельними бактеріями тилапію.…

45 хв. ago