В Україні намагалися за мільйон доларів купити посаду в митній службі

НАБУ і САП запобігли спробі групи осіб за підкуп поставити потрібних людей на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для організації корупційних схем.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, 1 млн доларів пропонували за посаду керівника Львівської митниці, а посади голів Волинської та Чернівецької митниць оцінили в 500 тис. доларів і 200 тис. доларів відповідно.

Крім того, учасники групи розраховували на те, що керівництво Держмитслужби не помічатиме корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів.

Двом особам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 КК України, ініціатора злочину затримано на підставі ст. 208 КПК РФ.

За інформацією ЗМІ, про підозру повідомили Назару Шептицькому – пасинку директора Київського інституту судових експертиз Олександра Рувіна. У цій справі також відбулися обшуки у в.о. голови митної служби Сергія Звягінцева та директора департаменту внутрішньої безпеки цієї служби Олександра Маруженка.

Також ЗМІ повідомляють, що посередником між Шептицьким і Звягінцевим під час призначення за гроші начальників митниць виступав екс-заступник голови митниці Руслан Черкаський.

Ольга Степанова

Recent Posts

Готуйтеся вивертати кишені: податкова отримала доступ до всіх рахунків українців

З 30 вересня Державна податкова служба почне отримувати дані щодо стану рахунків громадян України від податкових органів…

2 хв. ago

Укрпошта отримала 70 тисяч повісток з QR-кодами та підписами ТЦК: кому розішлють

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, переданих Укрпошті для оповіщення…

11 хв. ago

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

29 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

40 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

49 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

1 годину ago