В Україні намагалися за мільйон доларів купити посаду в митній службі

НАБУ і САП запобігли спробі групи осіб за підкуп поставити потрібних людей на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для організації корупційних схем.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, 1 млн доларів пропонували за посаду керівника Львівської митниці, а посади голів Волинської та Чернівецької митниць оцінили в 500 тис. доларів і 200 тис. доларів відповідно.

Крім того, учасники групи розраховували на те, що керівництво Держмитслужби не помічатиме корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів.

Двом особам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 КК України, ініціатора злочину затримано на підставі ст. 208 КПК РФ.

За інформацією ЗМІ, про підозру повідомили Назару Шептицькому – пасинку директора Київського інституту судових експертиз Олександра Рувіна. У цій справі також відбулися обшуки у в.о. голови митної служби Сергія Звягінцева та директора департаменту внутрішньої безпеки цієї служби Олександра Маруженка.

Також ЗМІ повідомляють, що посередником між Шептицьким і Звягінцевим під час призначення за гроші начальників митниць виступав екс-заступник голови митниці Руслан Черкаський.

Ольга Степанова

Recent Posts

Раптово зник меч “Екскалібур”, що пролежав у скелі 1300 років

У Франції викрали з каменю історичний меч, який нібито пролежав там 1300 років. Про це пише LADbible.…

40 секунд ago

Землю накрила потужна 9-бальна магнітна буря: як вберегти себе

Землю накрила потужна магнітна буря. Показник сягнув 9 балів. Про це повідомляє METEOAGENT. 9-бальна магнітна буря Як людям…

11 хв. ago

“Догорає в степах”: у Донецькій області збили штурмовик російський Су-25

Воїни-зенітники збили російський штурмовий літак у Донецькій області. Про це 7 липня заявила пресслужба оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".…

16 хв. ago

Стало відомо, як Кейт Міддлтон підтримує онкохворого короля Чарльза ІІІ

Кейт Міддлтон намагається втішити короля Чарльза ІІІ під час тривалої ворожнечі з Меган Маркл. Про…

18 хв. ago

Гіпотезу підтверджено: на Землю майже 13 000 років тому впала комета і це змінило планету

Автори дослідження, опублікованого в журналі Airbursts and Cratering, виявили докази, що підтверджують Ударну гіпотезу пізнього…

20 хв. ago

Бред Пітт та Інес де Рамон уперше офіційно зʼявилися на публіці разом (фото)

60-річний американський актор Бред Пітт прибув на Гран-прі Великої Британії в Сільверстоун зі своєю дівчиною…

29 хв. ago