“Всіх чоловіків відправити на фронт”: Верещук запропонувала набрати жінок в ТЦК

Завдяки посиленому набору жінок для роботи в ТЦК можна буде вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах. Таку думку висловила віцепрем’єр-міністерка — міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“З мереж дізналася, що в застосунку “Резерв+” свої дані вже оновили 180 тисяч військовозобовʼязаних жінок. Ось і чудові кадри для системи ТЦК, включаючи керівні посади. Посилений набір жінок для роботи в ТЦК може вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах”, — написала вона.

Раніше в ефірі телемарафону речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомив, що в Україні всім військовозобов’язаним чоловікам, які оновили свої дані в застосунку “Резерв+” також можуть вручити повістку. Зокрема і на вулиці.

За словами високопосадовця, війна в країні триває вже не перший рік. З самого початку повномасштабного вторгнення відбуваються мобілізаційні процеси в доволі серйозному обсязі, а тому повістку дійсно можуть вручити на вулиці.

“Якщо людина вже оновила свої дані через “Резерв+”, вона виконала норму закону, який набув чинності від 18 травня 2024 року. Проте така особа може перебувати в розшуку через порушення правил військового обліку. Вона може бути також направлена на військово-лікарську комісію і запрошена для уточнення даних. Тобто — це може відбутися”, — наголосив він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: у Раді заявили про важливу угоду з військовими

Уряд України визначився, як проходитиме мобілізація молоді. Про це розповів народний депутат України Михайло Цимбалюк . З його…

3 хв. ago

Пейджерна операція «Моссада»: Washington Post дізналася, як Ізраїль проник у «Хезболлу»

Ідея пейджерної операції у Лівані виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш…

10 хв. ago

Сьогодні Україну розігріє до +28°: де буде літо (карта)

Наприкінці тижня, 6 жовтня, погода в Україні залишиться без суттєвих змін. Місцями на заході, півночі,…

15 хв. ago

Трамп вирішив повторити мітинг на місці першого замаху на нього в Пенсільванії

Кандидат у президенти США Дональд Трамп планує провести повторний мітинг у місті Батлер, штат Пенсільванія, де в липні на…

19 хв. ago

Протести в Ізраїлі: громадяни вимагають термінових дій для звільнення заручників із Гази

Напередодні річниці атак «Хамасу» тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці кількох міст країни з вимогою негайних…

23 хв. ago

Найбільший банк Кіпру закрив тисячі рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру, Bank of Cyprus, з 2022 року закрив близько 20 тис. рахунків, які…

26 хв. ago