Крім електроенергії у містах України можуть відключити ще й воду та каналізацію

Через дефіцит електроенергії в Україні можуть початися аварійні відключення на об’єктах критичної інфраструктури. А отже, у містах можуть відключити енергопостачання водоканалів – не буде води і перестане працювати каналізація. У зв’язку з цим громадян просять частково відмовитися від комфорту. Зокрема – від використання кондиціонерів.

Про те, що ситуація в енергосистемі критична, і що це загрожує хаотичним відключенням споживачів, попередив у соцмережі директор компанії YASNO Сергій Коваленко.

Учора, 4 червня, в енергосистемі була дуже складна ситуація – найскладніша за останні кілька днів. Сьогодні вона, ймовірно, кращою не буде, попереджає директор. Енергоспоживання в країні зросло через настання спекотної погоди. Люди стали більше користуватися охолоджувальними приладами, зокрема й кондиціонерами. Усе це збільшує навантаження на енергосистему і потребує додаткової потужності. А її немає.

Кожній області виділяють ліміти на споживання електроенергії. Однак ці ліміти перевищуються, особливо в пікові години. Тому енергетики змушені вдаватися до екстрених відключень. І може статися так, що доведеться відключати навіть об’єкти критичної інфраструктури, каже Коваленко.

“Я розумію, що на вулиці спекотно. Але історія така, що вже навіть постачання в об’єкти критичної інфраструктури під час екстрених може перериватися. Про це говорить “Укренерго”. Подумайте про це наступного разу, коли будете вмикати кондиціонер”, – додав енергетик.

Адже критична інфраструктура – ​​це підприємства, які забезпечують життєдіяльність населених пунктів, у тому числі великих міст. Страшно уявити мегаполіс, в якому знеструмили систему водопостачання та каналізації, та ще й у розпал літа.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Старі стираємо, створюємо недосвідчені”. Військовий розкритикував заяву Зеленського про формування 14 нових бригад

У лавах простих військових продовжує лунати критика командування Збройних сил і керівництва України. Зокрема, військовослужбовець…

4 хв. ago

Українців без пальців рук або з ампутацією кисті можуть визнати придатними до служби – адвокат

Українців із важкими травмами рук можуть мобілізувати. Ілюстративне фото - Фейсбук Відсутність кількох пальців або…

8 хв. ago

Правозахисник повідомив, скільки військових отримали вирок за зберігання наркотиків під час війни

За час війни понад 1000 військових було засуджено за зберігання наркотиків. Таку статистику навів голова…

13 хв. ago

Порнопаспорт для дорослих. В Іспанії першими почнуть давати доступ в Інтернет за картками

Іспанія збирається запровадити цифровий "порнопаспорт", який уже критикують за складність, але альтернатива йому з'явиться не…

15 хв. ago

Трамп назвав Байдена “купою лайна” і висловив упевненість, що він зніметься з виборів

Дональд Трамп назвав президента США Джо Байдена "купою лайна" і висловив упевненість, що він зніметься…

17 хв. ago

Узимку можуть замерзнути всі труби: світло, опалення, постачання води вже під загрозою, — нардеп

Українцям потрібно готуватися до того, що взимку їм відключатимуть електроенергію. Однак живити об'єкти критичної інфраструктури,…

31 хв. ago