В Кривому Розі “замінували” всі школи та ТРЦ: поліція перевіряє інформацію

В місті Кривий Ріг, можливо, заміновані всі школи та торговельні центри. Станом на зараз інформація не підтверджена. Поліція проводить перевірку цих даних.

Повідомлення про мінування поступило о 12:30 в понеділок, 5 лютого. Про це повідомляє “Перший Криворізький”. 

Зазначається, що повідомив про мінування якийсь анонім. Його наразі розшукують. 

Інформацію про отримання попередження підтвердили і в пресслужбі Криворізького районного управління поліції. Правоохоронці виїхали на місця події, щоб перевірити наявність вибухівки.

Слід розуміти, що скоріше за все, ніякої вибухівки ніде не знайдуть. З високою вірогідністю ми маємо справу з черговим актом телефонного тероризму. 

“Мінування” українських міст: хто і навіщо це робить

Майже у ста відсотках випадків жодні повідомлення про бомби ніколи не підтверджуються. Все дуже просто: якби хтось і справді захотів підірвати школу чи ТРЦ – він не повідомляв би про це поліцейських. Отже, роблять це умисно, чудово знаючи, що ніяких вибухівок ніхто ніде не залишав. В тому ж Кривому Розі рівно місяць тому так само “мінували” ТРЦ і вокзали. 

Такі дії зазвичай кваліфікують як “телефонний тероризм”. Якщо зловмисник перебуває в Україні, його майже завжди знаходять. Однак частіше за все такі повідомлення та дзвінки робляться з-за кордону. А конкретно – з боку рф. 

Сповіщення про те, що всі школи Кривого Рогу заміновані – а їх, на хвилиночку, в місті 186 – гарантовано паралізує роботу як цих самих шкіл, так і правоохоронців з вибухотехніками на цілий день (якщо не більше). Те ж саме стосується і ТРЦ, які втратять від перевірок гроші, а отже, недоплатять податки в бюджет. Відвідувачі ж при повідомленні про замінування приміщення теоретично можуть запанікувати. 

Ще один аргумент до версії російського сліду – Кривий Ріг останніми днями постійно перебуває під ворожими атаками. Додамо, що вчора місто відвідав і президент Володимир Зеленський. Окрім наслідків обстрілів, які ліквідують досі, в місті закриваються школи та ТРЦ, а вся поліція та спеціальні служби працюють над перевірками, чудово знаючи, що бомб ніде немає, але ж не відреагувати вони не можуть. 

В якості результату ми отримуємо місто, яке наполовину паралізоване. А от чому в агресора останнім часом така нездорова увага саме до Кривого Рогу – можна лише здогадуватися.

Ольга Степанова

Recent Posts

Варто звернутися до лікаря: вчені назвали ще одну причину поганого сну

Лікар-натуропат, докторка Беккі, нещодавно поділилася своїми спостереженнями в соціальних мережах, припустивши, що низький рівень кортизолу…

4 хв. ago

Не свистів у хаті: чоловік чиновниці на ліжку з доларами став героєм нової порції мемів

Вже другий день не зупиняються меми та жарти з приводу того, що у керівниці Хмельницького…

27 хв. ago

Мобілізація здивує цієї осені-зими: скільки українців планують призвати до кінця року

Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи…

32 хв. ago

З’явилися кадри звільнення газовидобувних веж біля Зміїного (відео)

Унікальна операція Сил оборони, як зазначають у Держприкордонслужбі, дає можливість українським захисникам контролювати значну частину…

44 хв. ago

Дія бумеранга в силі: у Росії прорвало ще одну дамбу

У Шелаболіхінському районі Алтайського краю прорвало дамбу, яка знесла дорогу, що з'єднує дві частини одного…

49 хв. ago

Лікар визнав себе винним у смерті зірки серіалу “Друзі” Метью Перрі: це вже третій

Лікар, обвинувачений у зв'язку зі смертю зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, визнав себе винним у…

56 хв. ago