Посадовця «Енергоатома» піймано на хабарі: реакція підприємства

«Енергоатом» звільнив Олександра Скопича з посади директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики після того, як посадовця було піймано на хабарництві. Про це повідомив «Енергоатом».

«В інформаційному просторі розпочалася чергова хвиля інформаційних атак на АТ «НАЕК «Енергоатом». Через замовні брехливі публікації розповсюджується недостовірна та маніпулятивна інформація щодо діяльності Енергоатома, захисту обʼєктів його інфраструктури та порожні звинувачення у корупції. Аналіз цих публікацій показує їхню головну мету, яка збігається з метою ворога – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові обʼєкти для масованих атак», – стверджує підприємство.

Тригером для таких інформаційних атак «Енергоатом» назвав справу Олександра Скопича, колишнього директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики, якого нещодавно затримала СБУ та оголосила про підозру. Утім, підприємство стверджує, що оголошена Скопичу підозра жодним чином не повʼязана з його роботою в АТ «НАЕК «Енергоатом».

«Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 р. наказом в. о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України за сприяння керівництва АТ «Енергоатом» викрила на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства. За матеріалами справи, посадовець компанії вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства.

Коломієць Надія

Recent Posts

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

14 хв. ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

23 хв. ago

У Конго перекинулося судно з майже 300 пасажирами на борту (відео)

Щонайменше 78 людей потонули в озері Ківу на сході Демократичної Республіки Конго унаслідок перекидання човна…

32 хв. ago

Небезпечний тренд серед дітей у мережі: омбудсмен дав пораду батькам

У соцмережах набирає популярності новий небезпечний флешмоб – діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що  може бути…

40 хв. ago

Гепатит і ВІЛ не перешкода: хвороби, з якими беруть в армію

Нещодавні зміни у законодавстві України щодо мобілізації внесли корективи у процедуру визначення придатності до військової…

49 хв. ago

ЄС запроваджує п’ятирічне додаткове мито на електромобілі з Китаю

Європейський союз сьогодні, 4 жовтня, підтримав запровадження мита на електромобілі з Китаю. Його розмір подекуди…

58 хв. ago