На лаві підсудних опиниться підрядник, який нажився на ремонті укриттів у Бучі

Бучанська окружна прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно директора товариства. Його підозрюють у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що упродовж 2022 року з товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договори з поточного ремонту чотирьох споруд цивільного захисту в багатоквартирних житлових будинках міста.

«Однак, передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість та кількість використаних матеріалів у звітних документах», – повідомляє прокуратура.

Внаслідок цього товариство отримало на свої рахунки понад пів мільйона гривень бюджетних коштів, якими директор розпорядився на власний розсуд.

«Стосовно інженера технагляду комунального підприємства, який належним чином не перевірив ремонтні роботи та погодив документацію з недостовірними відомостями, обвинувальний акт розглядається в суді. Йому інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що прокуратура вживає заходи щодо відшкодування завданих територіальній громаді збитків шляхом подання відповідного позову в інтересах держави.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №9362-1, яким пропонує встановити відповідальність за неналежне утримання та експлуатацію об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту. Свої голоси «за» віддали 265 депутатів. Документ передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу. Крім того, законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність утримувачам і відповідальним за укриття, якщо ті порушать вимоги утримання та експлуатації, що спричинить загибель людей. Те саме стосується й інших тяжких наслідків недбальства.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України виділив додаткові кошти на будівництво укриттів у школах. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив, що першочергово укриття будуть облаштовувати у регіонах, наближених до зони бойових дій. Найбільше грошей виділять Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областям – по 500 млн грн. По 200 млн грн на будівництво укриттів отримають Миколаївська та Херсонська області. І по 150 млн грн буде виділено Одеській, Сумській та Чернігівській областям. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Відстрочку від мобілізації отримають лише дві категорії студентів, – Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили про надання відстрочок від мобілізації для студентів. ЇЇ отримають лише…

2 хв. ago

Війська РФ просунулися біля Куп’янська, Сіверська, Торецька і в районі Авдіївки, — ISW

Російські війська нещодавно домоглися незначного просування на південний схід від Куп'янська на тлі бойових дій 6…

14 хв. ago

Найшвидший апарат NASA зіткнувся із Сонцем на швидкості 600 000 км/год і вижив

У NASA повідомили, що найшвидший космічний апарат у світі успішно пережив 20-те зближення з Сонцем…

23 хв. ago

Ключ до походження життя на Землі: вчені зробили важливе відкриття на Марсі

Марсохід NASA понад 10 років тому вперше виявив на Марсі наявність органічних молекул, які ховаються…

34 хв. ago

Мінімальну зарплату та пенсію в Україні заморозять: “Це буде катастрофа“

У держбюджеті на 2025 рік в Україні не заплановано підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткових…

42 хв. ago

Дрони СБУ спопелили склад боєприпасів у Воронезькій області: знищені ракети, снаряди, набої

Бавовна наробила величезного галасу у Воронезькій області. Росіяни змушені оперативно проводити евакуацію населення, а боєкомплекти…

44 хв. ago