Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки

У постраждалій під час бойових дій Бородянці Київської області зникли приблизно 20 млн грн. Кошти було виділено на відновлення громади.

Про це повідомляє Державна аудиторська служба України. Інформацію про виявлені порушення вже передано до Офісу генпрокурора.

“Під час ревізії Бородянської селищної ради аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитки на 19,8 млн грн, що були виділені на відновлення населеного пункту, який значно постраждав під час російської окупації”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основна частина порушень на суму 14 млн грн. А саме — відсутність металопластикових вікон, які селищна рада мала встановити в рамках відновлення регіону. Також повідомляється, що було завищено ціни на відновлення вікон і дверей.

“Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн”, — повідомляє Держаудит.

Також було виявлено подвоєння оплат, тобто згідно з чек-листами за програмою “єВідновлення”, на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Але таку ж суму, за рахунками, вже було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння.

На думку фахівців Держаудитслужби, варто забезпечити ретельніший контроль за раніше здійсненими (чи погодженими) виплатами, що відбуваються за програмою “єВідновлення”. Тому інформацію про виявлені порушення вже передано до Офісу генпрокурора.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стильні і теплі: модні луки на осінь-2024 зі светрами

Осінь поступово набирає обертів, тож настав момент замислитися про затишні та багатошарові ансамблі. Якщо донедавна…

9 хв. ago

Тринадцятеро в одному саркофазі: у Туреччині знайшли незвичайне поховання гладіатора (фото)

У Туреччині археологи зробили незвичайне відкриття всередині багатовікової базиліки. Вони розкопали поховання, наповнене людськими кістками,…

29 хв. ago

NYT розкрило, як Путін заманив Трампа в українську “пастку”

У ході детального аналізу позиції колишнього президента Дональда Трампа щодо України розкривається складна картина, сформована…

38 хв. ago

В Україні почали діяти нові правила мобілізації: чоловіків попередили про зміни

З 5 жовтня почнуть діяти нові правила призову на військову службу з мобілізації , які ініційовані Генеральним…

50 хв. ago

Названо імʼя найкращого вчителя України у 2024 році

Названо їмʼя переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. Найкращим вчителем України стала викладачка початкових класів Леся…

59 хв. ago

“Високонебезпечний” вулкан рекордно активний: земля під ним здригається після тисяч років бездіяльності

Землетруси поблизу гори Адамс, розташованої в штаті Вашингтон (США), зазвичай відбуваються лише раз на два-три роки,…

1 годину ago