Держава зробила велику помилку щодо українців, які виїхали за кордон – Притула

Волонтер та засновник благодійного фонду Сергій Притула вважає, що Україна зробила велику помилку, що не стала на бік українців за кордоном.

Таку думку відомий волонтер висловив в інтерв’ю для УП.

“Є люди за межами України, і є люди в Україні. Зараз між ними все глибша і глибша прірва відбувається. Страшні речі, які відбуваються не без підігріву російських спецслужб і які дуже активно працюють у нашому інформаційному середовищі – це протиставлення військових і цивільних. І друге, ще страшніше, це протиставлення українців в Україні українцям за межами України. І найгірше, що зробила держава нещодавно – це стала на один із боків”, – сказав він. 

На його думку, обмеження певних послуг, яке відбулося для певної категорії українців за межами України – “це крок, щоб сподобатися людям всередині країни, тому що вони вже тут, треба їм подобатися”.

“Бо “ви всі виїхали за кордон, ви ж всі ухилянти, чого ти не вертаєшся захищати Україну?”. Люди не зовсім усвідомлюють, яким боком нам це вилізе. Коли закінчиться війна, нам треба, щоб всі вони із-за кордону приїхали сюди. Нам не вистачатиме робочих рук – їх вже бракує, бізнес загинається, тому він відстоює позицію економічного бронювання, на яке інша категорія суспільства не погоджується. Якщо ті люди не повернуться в Україну, то на нас упаде таке навантаження по роботі, ми будемо доздихувати, тому що в нас жахлива демографічна ситуація”, – вважає Притула. 

Він озвучив два методи, як можна виловити ухилянтів за кордоном, і саме їх, на переконання Притули, потрібно обмежувати у консульських правах. 

“Метод номер один: не у Романа Кравца и не у Сергея Притулы есть списки тех уродов, которые выехали по “Шляху” и не вернулись. А ОВА ими владеют. Так сделайте, бл*ха, список, разбросайте его по посольствам и консульствам. Людей, которые приходят в сервисные центры и которые есть в этом списке, играйте со всей силы (эмоционально). И еще второй метод: если человек приходит в консульство, а у него в паспорте нет печати о пересечении украинской границы, то вполне вероятно, что человек где-то по Карпатам добирался до Румынии или Тису переплывал. Ограничьте его в консульских услугах”, – отметил он. 

Притула вважає, що найбільшими викликами після завершення війни для України будуть: збереження єдності українського народу, а друге – це демографічна біда.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Яготині жінка скинула собаку з мосту: поліція взялася за розслідування

Яготинські правоохоронці розпочали розслідування шокуючого випадку жорстокого поводження з твариною. Місцева 65-річна мешканка підозрюється у…

2 години ago

Придбали лише 13 авто: продажі популярної моделі Toyota обвалилися на 99,5%

Попит на гібрид Toyota Prius різко впав. За червень було продано лише 13 хетчбеків. Про це повідомляє сайт Motor1.…

2 години ago

Максим Галкін та Алла Пугачова на межі розлучення

Російський шоумен Стас Барецький, який активно підтримує політику Володимира Путіна та виступає за війну в…

2 години ago

Літак здійснив вимушену посадку через “заражену” їжу (відео)

Рейс Delta, що прямував до Амстердама (Нідерланди), на борту якого перебувало близько 300 осіб, був…

2 години ago

Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду

Глава та засновник Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн. акцій своєї компанії до…

3 години ago

Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру, — Зеленський

Україна не збирається йти на компроміси з Росією, відмовляючись від будь-яких територій заради припинення війни. Про…

3 години ago