Зеленська назвала основну причину, чому біженці не можуть повернутися

Більшість вимушених переселенців не мають куди повернутися, а життю українців в будь-якій частині країни загрожує небезпека. Про це сказала перша леді Олена Зеленська в коментарі «Радіо Свобода» в Ризі, де триває міжнародна конференція, присвячена поверненню українських дітей з депортації.

«Це неправильно – силити людей повертатися, коли їм нема куди повернутися. Давайте будемо чесними. Більшість наших вимушених переселенців не може повернутися додому, тому що їхній дім знищено. Тому я впевнена, що демократичні країни не будуть робити різких рухів. Це наші партнери, це країни, які нас підтримують. І я думаю, що не треба хвилюватися через те, що будуть якісь недружні для України дії», – наголосила вона.

Зеленська додала, що «дуже складно чути, що хтось втомився» в той час, я в України триває війна і життя людини може обірватися в будь-який момент.

«Це ганебно, насправді. Уявіть, друзі, як втомилися ми. Втомилися від війни, не перебуваючи в безпеці, знаючи, що кожного дня твоє життя може обірватися. Насправді, це так. Тому що сьогодні вночі, наприклад, знову Харківщина – авіаційна бомба знищила лікарню. І так може бути в будь-якому населеному пункті України», – сказала вона.

Дружина президента також побажала, аби всі українські жінки, які виїхали з дітьми з міркувань безпеки, мали змогу повернутися. Зеленська зауважила, що для цього потрібен «мир, спокій, відновлення», щоб людям було куди повернутися і вони не хвилювалися за своїх дітей.

Нагадаємо, у список з 25 найвпливовіших жінок світу 2023 року за версією видання Financial Times увійшла перша леді України Олена Зеленська. У список найвпливовіших жінок її додала прем’єрка Естонії Кая Каллас. У своєму коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює чесність.

Ольга Степанова

Recent Posts

Відомий репер Каньє Вест, який називав себе «молодим Путіним», приїхав до Москви

Відомий американський репер Каньє Вест, який раніше заявляв про свою антисемітську та проросійську позицію, приїхав…

7 хв. ago

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

1 годину ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

1 годину ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

1 годину ago

Пік спеки ще не пройдено: синоптик розповів, яким буде початок липня в Україні

Після надзвичайно спекотного завершення червня погода в Україні місцями стане трохи прохолоднішою. На це вплинуть дощі, які…

2 години ago

Понад 8500 грн, і це тільки за світло: взимку українці можуть залишитися без штанів через платіжки

В Україні з 1 липня не зміниться вартість електроенергії. При цьому у липні українці платитимуть за електроенергію,…

2 години ago