Тищенко вигадав тимчасову слідчу комісію і майже рік кошмарив нею лісників

Розслідувачі руху Чесно виявили ще одну аферу від народного депутата Миколи Тищенка, якого суд відправив під домашній арешт через скандал із побиттям військового в Дніпрі. Виявилось, що майже рік він їздив з різними перевірками до Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції нібито від тимчасової слідчої комісії Верховної Ради “Нацресурс”. Але є нюанс – цієї ТСК вже не існувало. 

Розслідувачі пишуть, що у жовтні 2022 року Тищенко справді створив таку комісію. У травні 2023 року вона припинила своє існування, оскільки парламентарів не влаштував звіт ТСК. Це не завадило Тищенку продовжувати перевірки. 

Показуючи посвідчення нардепа, Тищенко та його спільники безперешкодно заходили до установ – нібито за дорученням ТСК Нацресурс. Насправді на той час нардеп вже не був офіційно членом жодної комісії. Але носив уніформу з нашивками й влаштовував перевірки. 

Також у липні 2023 року нардеп повідомив, що разом з Нацполіцією “викрив” ботоферму в одному з київських офісів. І стверджував, що цю інформацію він дізнався нібито зі звернень громадян у ТСК “Нацресурс”. Але звернутися до комісії-фантома нереально, тож нардеп просто вигадав цю історію. 

У Чесно зазначають, що майже рік Тищенко постійно писав про “викриття” колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. Крім того, він повідомляв у соцмережах про “перевірки” об’єктів інфраструктури – теж від неіснуючої ТСК. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Російський моряк перейшов на бік України й спалив ракетний корабель ВМФ РФ

Головне управління розвідки Міноборони України сьогодні, 3 липня, провело пресконференцію спільно із Легіоном "Свобода Росії".…

2 хв. ago

Світла майже не буде: Укренерго на завтра зробило найжорсткіші графіки

Українці давно звикли жити в умовах блекауту. Тут "дякую" варто сказати сусідові зі Сходу - він…

5 хв. ago

Рішення остаточне: тарифи на газ і світло піднімуть ще раз

Українцям підвищать тарифи на газ та електроенергію. Таку домовленість містить оновлений Меморандум, який українська влада підписала…

9 хв. ago

Що носити влітку замість джинсів: стильні та зручні варіанти на кожен день

Джинси – це зручний та універсальний предмет одягу, який є у кожної сучасної людини. Але…

11 хв. ago

“Можна виїжджати з дому”: багатоповерхівки стануть повністю непридатними взимку

У панельних будинках на поверхах вище за п'ятий у разі відключення електропостачання на тривалий термін…

17 хв. ago

Бойовий батальйон стирають в порошок, крутих бійців кидають на м’ясо: гучна заява військового

Колишній військовий та бізнесмен Роман Пелех заявив, що 3-тю роту 206 батальйону 241-ї бригади ТрО, яка воює…

22 хв. ago