Categories: Туризм

Стюардеса застерегла туристів від повторення поширеної помилки: стосується багажу

Ні для кого не секрет, що за туристами під час відпустки полюють полчища шахраїв і злочинців, які бажають скористатися тим, що розслаблені на відпочинку люди частіше втрачають пильність. І хоча багато мандрівників уже добре обізнані про головні хитрощі крадіїв, дещо вони все ж таки можуть випускати з уваги.

Досвідчена стюардеса Еллі Кейс, у якої майже 160 тисяч підписників у TikTok, застерегла туристів від повторення поширеної помилки, що може наразити на ризик їхню безпеку.

“Завжди, завжди, завжди перевертайте дані на багажній картці навпаки. Ви навіть уявити собі не можете, скільки людей я бачу щодня, і їхні дані виставлені на загальний огляд”, – зазначила Еллі.

При цьому вона розповіла, що нерідко люди залишають на видному місці не тільки своє ім’я та прізвище, а й номери телефонів і домашні адреси.

Еллі пояснює, що, використовуючи бирки з контактною інформацією, мандрівники сподіваються, що в разі втрати багажу, тим, хто його знайшов, буде простіше знайти власника. А тому якщо вони все ж мають намір ділитися такими даними, їх варто написати на аркуші та вставити в бирку так, щоб його не могли побачити сторонні, просто проходячи повз вас в аеропорту чи на вокзалі.

“У такому разі, перебуваючи в поїзді або в літаку, ви не виставлятимете на загальний огляд свої особисті дані, однак якщо ваш багаж справді загубиться, той, хто знайшов його, зможе просто розгорнути бирку й отримати ваші дані. Щоб полегшити їм завдання, ви можете написати на зовнішній стороні “Переверніть бирку” або щось у цьому дусі”, – додала вона.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Скандал у Голлівуді: репера Puff Daddy звинувачують у сутенерстві та сексуальному насильстві

Репер Шон Комбз, який виступає під сценічними іменами Puff Daddy (P. Diddy і Diddy) та звинувачений у…

9 хв. ago

В Україні рекордно зросли зарплати для “таємних покупців”: яку роботу пропонують

В Україні, згідно з даними одного з великих кадрових порталів, за рік зарплати для "таємних покупців" зросли…

14 хв. ago

Державний кордон Швейцарії та Італії змінився: що стало причиною

Швейцарія адаптувала свій державний кордон з Італією. Причиною цього стало танення льодовиків у результаті зміни клімату. Про це повідомляє Swissinfo.…

20 хв. ago

Археологи виявили у Польщі поховання вампірів, — ЗМІ (фото)

На півночі Польщі археологи виявили "вампірську гробницю", яка розташовувалась в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці в маленькому селі…

27 хв. ago

Українці масово отримують “привіти” від ТЦК у месенджерах та електронній пошті

За словами Віктора Жори, колишнього заступника керівника Державної служби спеціального зв'язку, хвиля фішингових листів, замаскованих…

31 хв. ago

Обстріл Ізраїлем Бейрута: доля керівника «Хезболли» поки невідома

На фоні нещодавньої ескалації конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою», 27 вересня 2024 року, Ізраїль провів масований авіаудар по штаб-квартирі…

50 хв. ago